carne de miel

sursa foto:  bittv.info

Atenție! Cum îți dai seama dacă este proaspătă sau NU carnea de miel

Suntem în Săptămâna Mare, iar majoritatea românilor se pregătesc să sărbătorească așa cum se cuvine Învierea Domnului.

Astfel, de pe masa românilor nu vor lipsi preparatele din miel.

Iată câteva ponturi după care vei putea remarca dacă mielul pe care vrei să-l achiziționezi este proaspăt sau nu:

  • trebuie să cumperi doar miel cu cap. O parte din indiciile care-ţi confirmă faptul că mielul e proaspăt tăiat sunt vizibile în zona capului, aşa că se recomandă să iei un miel întreg, informează click.ro
  • analizează ochii animalului. Dacă mielul e tăiat de mai mult timp, ochii capătă un aspect înceţoşat. La mielul proaspăt, ochii sunt sticloşi.
  • de asemenea, suprafaţa cărnii trebuie să fie uscată. Nu cumpăra miei care au carnea umedă şi lipicioasă. Pielea trebuie să fie de culoare galbenă spre alb.
  • carnea trebuie să aibă o culoare roz. Carnea proaspătă are o culoare rozalie şi trebuie să fie elastică. Carnea de miel sau de oaie veche îşi pierde din elasticitate, are o culoare cărămizie cadaverică, la atingere e lipicioasă şi miroase. Dacă este mai închisă la culoare, este semn că e destul de veche.
  • mielul trebuie să aibă miros specific de oaie. Orice modificare a mirosului ar trebui să-ți ridice un semn de întrebare.
  • carcasa trebuie să aibă ştampilă. Astfel, poți fi sigur că are certificat sanitar-veterinar.
  • totodată, trebuie să ai grijă la organele de miel. În cazul în care dorești organe pentru a prepara drob, trebuie să le cumperi direct din carcasa mielului, pentru a fi sigur că nu aparțin vreunui câine.

Vezi și Cântăreață și actriță celebră în România, pe site-urile pentru adulți în străinătate

Ce bani încasa, de fapt, Eugenia Vodă când Emilia Șercan primea 8.500 de euro de la Vântu

Lovitură de 140 milioane de euro pentru Dragoș Anastasiu!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare