sursa foto:  bucurestifm.ro

Atenție! Cum vrea ANAF să supravegheze zona online

ANAF a devenit extrem de inventivă în ultima perioadă. Dacă nu prea au reușit să recupereze taxele de la cei cu averi uriașe, cei de la Agenția Națională de Administrare Fiscală sunt pregătiți să se concentreze pe sectoare, care până acum au fost lăsate destul de libere, în ideea de  a strânge bani la bugetul de stat.

Așadar ANAF a anunțat că va semna un protocol cu Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI), cu scopul supravegherii deținătorilor de domenii de internet cu extensia .ro, conform Playtech.ro.

Datele de identificare din baza de date a ICI ale deținătorilor de domenii cu extensia .ro, și înregistrate la serviciul www.rotld.ro, vor fi astfel supravegheate de ANAF, cu scopul strângerii de date despre venituri și pentru a preveni și combate evaziunea și frauda fiscală. Datele cu conținut personal nu vor fi afectate, iar potrivit agenției supravegherea datelor se va realiza cu respectarea legislației în vigoare.

Citește și: Revoltător! Negulescu a fost prins furând și apoi făcut procuror – detalii halucinante

„Agenția Națională de Administrare Fiscală și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică – I.C.I. București vor semna un protocol de colaborare în vederea schimbului de informații.

Potrivit acestuia, ICI București va pune la dispoziția A.N.A.F. datele necesare pentru indeplinirea atribuțiilor care îi revin privind colectarea veniturilor și prevenirea și combaterea evaziunii și fraudei fiscale. Astfel, Protocolul are ca obiect colaborarea părților în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI București ale deținătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro).

Furnizarea datelor de către ICI Bucuresti se va realiza cu respectarea legislației în vigoare.

Menționăm că Direcția Generală Tehnologia Informației din cadrul A.N.A.F. va asigura aplicația informatică de interogare domeniu/vizualizare răspuns, în scopul obținerii de informații despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din Romania. Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI București, va dezvolta un serviciu web prin care se vor transmite informațiile, conform procedurii comune de lucru”.

Ca să vă faceți o idee, potrivit unui raport al Ministerului Comunicațiilor, la nivel național sunt înregistrate 901.031 de domenii cu extensia .ro, iar dintre acestea 44% nu sunt utilizate. De asemenea, aceștia vor să afle cine gestionează domeniile, cine stabilește prețurile și care este valabilitatea lor.”, s-a arătat în comunicatul ANAF.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare