sursa foto:  rtv.net

Revoltător! Negulescu a fost prins furând și apoi făcut procuror – detalii halucinante

Mircea Negulescu, cunoscut în Ploiești sub numele de Portocală este omul momentului. El nu face parte din lumea interlopă, așa cum unii ar putea crede după ascultarea înregistrărilor cu el, difuzate pe toate posturile de televiziune.

Mircea Negulescu este procuror DNA, unul dintre oamenii de încredere ai Laurei Codruța Kovesi, după cum chiar ea a sugerat pe 17 ianuarie 2017, în cadrul unui interviu la Digi 24, citat și de Agerpres.

Acesta a absolvit Universitatea PRIVATĂ Română de Științe și Arte Gheorghe Cristea și a fost încadrat direct procuror. „Nu erau exemene la acea vreme, dar a fost ajutat de un procuror să ajungă la Parchet, fiind considerat caz social. Provenea dintr-o familie cu probleme. Era băiat cuminte inițial, fără să fie tupeistul din ziua de azi. L-au ajutat să ajungă la Parchetul General foarte rapid”, povestește Daniel Florea, fost ofițer SRI.

Vezi și Atenție! Ce mișcare cere autonomia Transilvaniei și promovează protestele anti-Guvern

„Porecla de Portocală vine de la faptul că, atunci cand era mai mic a fost prins furând portocale si s-a justificat la polițiști că îi plac. De atunci i s-a pus porecla, mai ales că era și rotunjor„, mai spune Daniel Florea.

Într-un articol tip PR, publicat în anul 2014 în Adevărul, Negulescu era numit „spaima evazioniștilor” și lăudat pentru performanțele obținute în dosarul Lukoil, dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro. Este același Negulescu, care folosind un limbaj suburban, spunea despre procurorul general că este o zdreanță.

Ulterior, datorită acestui „succes”, a fost detașat la DNA și s-a ocupat, alături de alți procurori, de dosare politice extrem de importante printre care dosarul „Tony Blair”, în care sunt cercetaţi Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta sau dosarele în care sunt judecaţi Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga sau cel al lui Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia. Magistratul i-a anchetat și pe doi procurori, Daniel Bucur şi Iulian Văduva, ambii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Vezi și Cine sunt manipulatorii din presă – DOVADA. Monopolul pe informație

Doar că, dosarul Lukoil a fost un fiasco total și nu un succes răsunător așa cum a fost prezentat. Mai mult, acesta ar putea avea un impact negativ asupra țării noastre.

Dosarul care l-a condus către DNA – ABUZ colosal

Dosarul Lukoil a fost trimis din nou in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, dupa ce instanta l-a restituit procurorilor pentru remedierea unor neregularitati care apareau in rechizitoriul initial, informa Agerpres în 2016.

Rechizitoriul inițial a fost întocmit de procurorul Negulescu. Oare nu suntem cumva în fața unui abuz în serviciu? Sau pentru procurori nu se aplică. Lukoil este cea mai mare companie petrolieră din Rusia, cu o forță uriașă pe piață, iar statul român are putea avea foarte multe de pierdut din cauza unui dosar plin de neregularități.

Însă ce a avut Negulescu cu Lukoil ne spune tot Daniel Florea: „Sotia lui Badescu e fiica liderului sindical de la Lukoil. Și a fost vorba de niște contracte, Lukoil nu a percutat… e poveste lungă. O voi spune sâmbătă de la ora 22.00 pe Nașul Tv”.

Este revoltător că în România, procurorii pot fi promovați pentru incompetență și puși să instrumenteze dosare de mare importanță. Oare ce va face procurorul General, Augustin Lazăr, cel numit zdreanță de Negulescu, în acest context? Oare îl va face mâna lui dreaptă, așa cum s-a întâmplat în trecut, când de exemplu, procurorul Constantin Plăcintă a fost promovat inspector judiciar în CSM, chiar după ce s-a constatat că greșise condamnând la 17 ani de închisoare o femeie nevinovată. Din cauza acestei erori, Viorica Vișan a stat 10 ani închisă degeaba. Aceasta are o pensie sub 100 de euro, Plăcintă o pensie de 3.000 de euro, după cum surse au dezvăluit pentru bugetul.ro.

Justiție până la capăt. Urmează să descoperim și al cui capăt.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare