sursa foto:  RFI.RO

Atenție! Eugen Teodorovici a vorbit despre pensii şi pilonul II, după promulgarea bugetului

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a comentat la România TVpromulgarea bugetului de către preşedintele Klaus Iohannis şi a spus că finanţele locale vor trimite de luni, către consilile judeţene, toate elementele necesare ca bugetelele la nivel judeţean să fie elaborate.

Întrebat despre plata la zi a pensiilor, Eugen Teodorovici a răspuns: „Vreau să îi asigur pe toți cei care așteaptă plăţiile la zi că toate se vor face fără probleme. Asta am făcut an de an, ne-am ținut de promisiuni, deși sunt voci nejustificate. Românii trebuie să creadă în acest guvern”.

Ministrul Finanţelor s-a referit şi la Pilonul II. „Ce am făcut ca Guvern e să aleagă contribuabilii din Pilonul II, pentru a avea un plus atunci când ies la pensie. Omul poate să opteze să rămână la Pilonul I. Nu obligăm pe nimeni, nu pleacă nimeni din ţară. Sunt milioane de lei pe care aceste fonduri de pensii le gestionează şi nu pleacă nimeni din România, pentru că e un business profitabil pentru ei”, a spus Teodorovici, la România TV.

În ceea ce priveşte Ordonanţa 114, care prevede şi celebra „taxă pe lăcomie”, modificările vor fi gata în două săptămâni. „Trebuie obligatoriu să o terminăm până la finalul lui martie. Pe zona bancară am avut discuții cu BNR și un document va fi discutat săptămâna viitoare de ministrul de finanţe şi asociaţia băncilor. La Comunicații, colegii mei au avut discuții și încercam să modificăm Ordonanţa 114 având toate aceste propuneri agreeate cu partenerii. Vrem ca cetățenii din România să aibă de câștigat, băncile să finanțeze economia reală. Din zonele de energie, consumatorii vulnerabili să fie protejați de creșterile nejustificate de prețuri la energie”, a mai declarat Eugen Teodorovici, potrivit romaniatv.net

Vezi și

Surpriză! Ce avere avea fostul șef DNA care s-a sinucis

EXCLUSIV Răsturnare de situație în privința leilor lui Nuțu Cămătaru! Ce se întâmplă acum cu animalele

Trădare pentru Traian Băsescu! S-a întâmplat în emisiunea lui Rareș Bogdan

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare