sursa foto:  schoolsweek.co.uk

Atenție mare! Dacă primiți un apel de pe aceste numere, NU sunați înapoi! Vă veți trezi cu facturi imense

Numărul infractorilor puși pe furat este în creștere accentuată. În ultima perioadă au fost raportate nenumărate furturi online și foarte mulți români și nu numai s-au trezit cu banii de pe card furați. Un internaut avertizează utilizatorii de telefoane mobile cu privire la o nouă păcăleală, care poate aduce oricui sume uriașe de plată pe factura de telefonile mobilă.

„Dacă primiți un „apel pierdut” de la numere de telefon care încep cu 0881, 0882, 0883, NU RĂSPUNDEȚI ÎNAPOI. Numere sunt al unei companii din Taiwan care din asta face milioane de euro în toată lumea. Apelul se blochează pe deschis și până resetați telefonul ca să-l închideți și să anulați apelul sunteți buni de plată câteva sute de euro. Costurile pe care le veți avea la final de lună sunt imense”, avertizează un utilizator facebook.

Vezi și FOTO/ Wow! Cristi Borcea, de nerecunoscut după ce și-a injectat botox în față!

Numărul atacurilor online crește de la an la an

Potrivit unor date ale furnizorului de soluţii de securitate informatice Kaspersky Lab, în 2014 aproape un sfert (24,9%) dintre românii care au intrat pe internet au fost vizaţi de ameninţări web. Pe de altă parte, Bitdefender a identificat, în 2013, aproximativ 2 milioane de atacuri informatice pe IP-uri din România. Numărul acestor atacuri a crescut, potrivit estimărilor companiei (nu sunt finalizate datele), la 3 milioane în 2014. Majoritatea escrocheriilor au ca scop furtul de bani, fiind ţintite în special tranzacţiile online aflate în creştere accentuată. Conform estimarilor PayU, cel mai mare procesator de plăţi online de pe piaţa locală, în fiecare minut din prima jumătate a lui 2014 aveau loc aproximativ 70 de comenzi online, cu o valoare totală de 10.783 lei. În ceea ce priveşte formarea unei educaţii personale privind securitatea online, ar trebui ca fiecare persoană să plece de la un sfat simplu, dat de un expert în securitate de la Bitdefender: fiţi sceptici atunci când vă întâlniţi pe internet cu oferte care sună suspect de bine.

Vezi și Acuze grave ale lui Dan Negru! De ce l-ar fi refuzat, de fapt, Televiziunea Română pe Andrei Gheorghe

Anul trecut, cele mai frecvente tipuri de atacuri informatice care i-au vizat pe români au fost viruşii bancari, aplicaţiile de tip ransomware şi viruşii pentru sistemul de operare mobil Android, care trimit mesaje la numere cu suprataxă, potrivit lui Bogdan Botezatu, Senior E-Threat Analyst la Bitdefender. „Viruşii bancari sunt probabil cele mai răspândite ameninţări financiare. Odată ce infectează un calculator, viruşii bancari pot modifica tranzacţiile atunci când utilizatorul efectuează plăţi din serviciul de e-banking. Pentru utilizator, tranzacţia arată normal, dar virusul modifică suma trimisă şi contul destinatarului, astfel încât victima va trimite bani unui necunoscut”, a explicat, pentru Gandul.info, Botezatu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare