sursa foto:  digi24.ro

Ați avut un zbor anulat? Condiţii prin care călătorii pot fi despăgubiţi de companiile aeriene

Sute de români s-au ales cu zborurile anulate și cu vacanțele distruse dar și cu conturile goale, după ce cursele aeriene le-au fost anulate.

 

 

 

Mai exact, călătorii pot fi despăgubiți de către companiile aeriene în următoarele cazuri:

  • zborul lor a fost anulat, dacă au apărut modificări ale orarului de zbor sau dacă mai sunt întârzieri mai mari de două ore.
  • dacă zborul a fost anulat fără a se trimite o notificare cu cel puțin 14 zile înainte sau dacă a fost supra-rezervat și s-a refuzat îmbarcarea călătorului.

În ceea ce privește partea financiară, fiecare pasager are dreptul la o compensație care poate varia între 250 și 600 euro. La această sumă se adaugă rambursarea suplimentară a cheltuielilor, respectiv hrana, cazarea, dar și transportul pasagerilor în cazul în care zborul are o întârziere de peste două ore.

Legea mai prevede ca toate companiile aeriene să aibă obligația să ofere călătorilor afectați posibilitatea de a alege una dintre următoarele variante, respectiv rambursarea prețului biletului, reprogramarea zborului cu prima ocazie ori redirecționarea la o dată stabilită de călători, în funcție de locurile disponibile, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare