sursa foto:  pexels.com

Au apărut banii noi! Cum arată monedele care vor fi puse-n circulație de la 12 martie în Spania

Începând cu luna aceasta noi monede vor intra în circulație! Fabrica Națională de Monetărie și Stampile (FNMT) a anunțat cp se vor reînoi motivele comemorative de pe aversele a trei milioane de monede.

Monedele vor suferi un proces de reînoire atât pentru a fi înlocuite cele deteriorate, dar și pentru a le actualiza imaginea, scrie noticiasdenavarra.com.

Monedele vor avea o față specifică fiecărui stat membru UE

Noile  monede vor avea o față națională specifică pentru fiecare stat membru UE. Este vorba de o nouă emisie a monedei de doi euro,  o piesă bimetală și bicoloră fabricată de statele membre ale zonei euro, ca mijloc legal de plată.

Cum vor arăta noile monede

Cu un diametru 25,75 milimetri, o grosime de 2,20 și o greutate de 8,50 grame, monedele vor fi formate în interior nichel acoperită cu alamă (culoare galben-aurie), iar la exterior cupru și nichel (culoare alb-argintiu). Marginea formată din caneluri fine cu o inscripție gravată, specifică fiecărei națiuni.

Când va avea loc lansarea

Monitorul Oficial de Stat (BOE) a confirmat că lansarea sa, de la Fabrica Națională de Monetărie și Stampile (FNMT), va avea loc pe 12 martie. Va onora un loc din patrimoniul arhitectural și cultural sevilian precum, Patio de las Doncellas din Real Alcázar din Sevilla, palat care face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO.

Citește și: Se schimbă banii! Cu aceste bancnote de 20 și de 50 de lire nu mai poţi cumpăra nimic în magazin

 

Noile monede comemorează monumente și locuri din Patrimoniul Mondial UNESCO

Noile monede  fac parte din seria pe care FNMT  care comemorează monumentele și locurile din Patrimoniul Mondial UNESCO. Din această serie, care a început în 2010, au fost deja lansate monede dedicate Cordobei. Pe ele se pot vedea Moscheea, Catedrala din Burgos, Peștera Altamira, Santiago de Compostela, Alhambra, Generalife și Albaicín din Granada, printre altele până la un total de 14, ultimul fiind cel dedicat lui Cáceres.

Sursa foto: noticiasdenavarra.com

O nouă monedă va fi disponibilă în Spania

O altă monedă va fi disponibilă în Spania, tot din luna martie, cu 1,5 milioane de bucăți în circulație. Mai exact, vor apărea în circulație monedele cu  scutul Poliției Naționale, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la crearea sa.

Deasupra emblemei  se va putea citi legenda POLIȚIA NAȚIONALĂ 1824-2024, iar în partea de jos,  va apărea legenda SPANIA. Înconjurând toate aceste motive, cele douăsprezece stele ale Uniunii Europene vor fi amplasate în zona circulară exterioară a monedei.

Sursa foto: noticiasdenavarra.com

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare