sursa foto:  cursdeguvernare.ro

Augustin Zegrean pune la zid noile măsuri fiscale: ‘Nu schimbi caii în mijlocul apei. Avem Codul fiscal care spune că orice modificare se poate face numai cu 6 luni înainte sau de la Anul Nou’

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a vorbit despre pachetul fiscal al Guvernului PSD-PNL. 

 

Augustin Zegrean a precizat de ce pachetul de măsuri fiscale pentru care premierul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament este neconstituțional.

 

”Are probleme în primul rând de modalitatea în care a fost ea gândită”

Sunt probleme de constituționalitate. Ministerul Justiției însuși, care face parte din Guvernul Ciolacu, a semnalat că sunt multe probleme de neconstituționalitate în lege. Dacă ei au spus asta ce să mai așteptăm de la CCR. Ei știau că fac o lege neconstituțională și totuși au făcut-o. Știau că nus e poate face moțiune de cenzură. Au zis că merge așa. Dar uite că nu e așa simplu.

Are probleme în primul rând de modalitatea în care a fost ea gândită. Când e vorba de constituție  nu sunt chichițe. Ori o respecți, ori nu o respecți, ori nu o știi. În articolul 114 unde se vorbește despre această modalitate de adoptare a legii spune că Guvernul își poate asuma răspunderea pe un proeict de lege. Aici nu avem de-a face cu un proiect de lege. Aici sunt adunate un noian de legi, sunt vreo 20 care sunt modificate prin această lege despre care vorbim. Asta nu e în regulă. CCR are practică multă pe problema aceasta. Curtea a spus că nu se poate decât pe un proiect de lege. Dacă vor să modifice 20 de Legi trebuia să facă 20 de proeicte de lege și să meargă cu ele în Parlament și să își asume răspunderea.”, a declarat Augustin Zegrean, conform b1tv.ro.

Augustin Zegrean a vorbit și despre Codul fiscal, care prevede că măsurile fiscale nu pot fi adoptate pe repede înainte:

Plus că avem Codul fiscal care spune că orice modificare se poate face numai cu 6 luni înainte sau de la Anul Nou. De la un nou an fiscal. Nu schimbi caii în mijlocul apei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare