sursa foto:  cnn.com

Avertisment de la Beijing pentru oficialii europeni: Restricțiile privind exporturile UE către China nu au sens

Beijingul a apreciat că politica Uniunii Europene (UE) de exporturi către China, însoţită de restricţii pentru exportul de produse de înalte tehnologii, nu are sens.

 

Dacă UE impune restricţii stricte pentru exportul de produse de înalte tehnologii spre China pe de o parte şi speră să crească de o manieră semnificativă exporturile sale spre China pe de altă parte, mă tem că aceasta nu are sens„, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, în ajunul unui summit în capitala chineză.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, sunt aşteptaţi joi la Beijing pentru summitul UE-China.

Acesta va fi primul summit cu prezenţă fizică între liderii de la Bruxelles şi preşedintele chinez Xi Jinping şi prim-ministrul chinez Li Qiang după 2019, iar unul dintre principalele subiecte de discuţie va fi comerţul.

Von der Leyen a declarat într-un interviu pentru AFP înaintea summitului că „liderii europeni nu vor tolera în timp un dezechilibru în schimburile comerciale”.

Miercuri, Wang Wenbin a declarat în timpul unei conferinţe de presă că Beijingul „este un partener fiabil şi indispensabil al UE”.

A gestiona corect divergenţele prin dialog şi consultări este important pentru dezvoltarea relaţiilor între China şi UE„, a subliniat el.

Sperăm că partea europeană va conlucra cu China pentru a ne întâlni la mijlocul drumului, a crea o atmosferă pozitivă pentru reuşita reuniunii liderilor China-UE şi a face eforturi comune pentru dezvoltarea sănătoasă şi stabilă a relaţiilor China-UE„, a adăugat Wenbin, informează agerpers.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare