sursa foto:  cnn.com

Avertisment de la cea mai puternică economie din UE! Ministrul german de Finanțe: ‘Distanțarea economiei noastre de piața chineză nu va fi în interesul pieței forței de muncă din Germania’

Ministrul de Finanţe, Christian Lindner, a atras atenția că Germania trebuie să-şi reducă gradual dependenţa de China, deoarece distanţarea de piaţa chineză va duce la pierderi de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană.

Din 2016, China este principalul partener comercial al Germaniei.

Autorităţile de la Berlin lucrează la o nouă strategie privind China, care prevede o abordare mai sobră a relaţiilor, şi care are ca obiectiv reducerea dependenţei de statul asiatic.

Distanţarea economiei noastre de piaţa chineză nu va fi în interesul pieţei forţei de muncă din Germania„, a declarat Lindner într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag. Gradual, mai multe regiuni şi pieţe vor deveni mai importante pentru afacerile germane în următorii ani şi ţi următoarele decenii, a adăugat oficialul, transmite Reuters.

Pentru atingerea acestui obiectiv, trebuie îmbunătăţite condiţiile politice„, a atras atenţia ministrul german de Finanţe.

În noiembrie, cancelarul german Olaf Scholz a devenit primul lider din G7 (principalele ţări industrializate din lume) care a vizitat China, de la debutul pandemiei de COVID-19. În timpul vizitei el s-a plâns de accesul la piaţa din China. Cancelarul a declarat atunci că a încercat să asigure condiţii de concurenţă echitabile pentru companiile din Europa.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, care le-a arătat oficialilor germani că economia este prea dependentă de energia rusă, a determinat o reevaluare a relaţiilor cu Beijingul, cu care firmele germane au relaţii apropiate, în special în domeniul producţiei.

Patru companii germane – Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen şi BASF – erau responsabile pentru o treime din toate investiţiile europene în China în 2018-2021, conform unui studiu realizat de firma de cercetare Rhodium Group, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare