sursa foto:  euronews.com

Avertisment de la Pentagon pentru China: Politica noastră nu s-a schimbat! Vom apăra militar Taiwanul

Secretarul american al apărării Lloyd Austin, a susținut că Statele Unite ale Americii vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii a Chinei, scrie agerpres.ro

 

 

„Politica noastră nu s-a schimbat”, a spus Lloyd Austin, chestionat de presă cu privire la declaraţiile preşedintelui american, aflat într-un turneu în Asia.

Joe Biden a răspuns afirmativ la o întrebare despre posibilitatea ca SUA să „apere militar Taiwanul”, dacă Beijingul ar invada insula autonomă.”Acesta este angajamentul pe care l-am luat”, a adăugat preşedintele american.”Am fost de acord cu politica unei Chine unice, am semnat-o (…) dar ideea că (Taiwan) poate fi luat cu forţa pur şi simplu nu este potrivită”.

Întrebat câteva ore mai târziu în timpul unei conferinţe de presă la Pentagon despre semnificaţia declaraţiilor preşedintelui american, Lloyd Austin a asigurat că nu s-a schimbat nimic.

„Aşa cum a spus preşedintele, politica noastră privind o singură Chină nu s-a schimbat”, a spus şeful Pentagonului.”El a reiterat această politică şi angajamentul nostru pentru pace şi stabilitate în strâmtoarea Taiwan”.

„De asemenea, a subliniat angajamentul nostru în temeiul legii privind relaţiile cu Taiwanul de a da Taiwanului mijloacele pentru a se apăra singur”, a adăugat el.”Aşa că repet, politica noastră nu s-a schimbat”, scrie AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare