sursa foto:  gandul.ro

Avertisment dur fără precedent al lui Raed Arafat: Este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a lansat, miercuri, un avertisment fără precedent.

Arafat susține că este posibil ca, dacă nu se respectă regulile, să trecem printr-o situație mult mai grea față de cea prin care am trecut.

Șeful DSU declarat, miercuri, că atât instituţiile statului, cât şi grupuri de voluntari încearcă să combată ideile false care sunt răspândite pe reţelele de socializare în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

„Toate instituţiile statului sunt preocupate de acest lucru, la toate nivelurile. Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare. Pe lângă asta, vine, bineînţeles, partea de securitate cibernetică”, a spus Arafat, în cadrul unei conferinţe organizate la sediul CNCCI de la Ciolpani.

Arafat a precizat că, totuşi, cea mai importantă metodă este depistarea acestor informaţii false şi combaterea lor, printr-o informare corectă.

„Binenţeles, mai poţi să vezi dacă sunt atacuri concertate, te duci şi explici la operatorul, la responsabilul reţelei de socializare, sunt discuţii cu toate reţelele de socializare, pentru că, dacă vezi că de undeva vine o dezinformare consistentă tot timpul, ei au metode prin care să verifice acest lucru şi să vadă de unde vine”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a exemplificat că unul dintre subiectele de dezinformare vizează tentativa de a convinge oamenii să nu respecte regulile în perioada de relaxare.

„Să nu poarte mască (…), am început să avem oameni care spun că tot ce s-a întâmplat până acum e o conspiraţie şi să dăm drumul la totul, deodată. (…) Dacă nu se respectă regulile, este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut”, a afirmat Raed Arafat.

Vezi și

EXCLUSIV Haos în Guvern! Greșeală după greșeală în ultimele zile

Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene! Numire controversată a lui Ludovic Orban

Foto. Cine e doctorul de la Spitalul Universitar care a murit aseară, din cauza infectării cu coronavirus! ‘Se lupta de 6 săptămâni’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare