sursa foto:  Digi24

Avocatul Poporului reacționează! Legea care ar putea fi declarată neconstituțională

Viorica Dăncilă a primit o mega lovitură din partea Avocatului Poporului! Potrivit acestuia, una dintre legile date de Guvern poate fi considerată neconstituțională

Avocatul Poporului anunță că a primit zece petiții, atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice, prin care i se solicită să atace la Curtea Constituțională (CCR) ordonanța de urgență prin care se adoptă Codului Administrativ.

Prevederile Codului Administrativ conținute în OUG nr. 57/2019, sunt în curs de examinare, iar concluziile analizei de constituționalitate vor fi comunicate atât petenților, cât și societății civile, se arată între-un comunicat trimis de instituție.

”Analiza sesizărilor prin care sunt invocate argumente de neconstituționalitate extrinsecă și intrinsecă, presupune parcurgerea unui act normativ extrem de complex (638 de articole prin care sunt aduse modificări consistente cadrului legal) și identificarea eventualelor vicii de constituționalitate prin raportare la legislația incidentă asupra căreia operează modificări actul normativ. Este o activitate laborioasă, care necesită timp, cu atât mai mult cu cât presupune și analiza jurisprudenței Curții Constituționale și a Curții Europene a Drepturilor Omului. Concluziile analizei de constituționalitate vor fi comunicate atât petenților cât și publicului”, arată comunicatul Avocatului Poporului.

Codul administrativ a fost adoptat de guvern, pe 25 iunie, prin ordonanţă de urgenţă. Actul normativ a fost supus ulterior unor modificări, în urma nemulțumirilor ridicate de UDMR privind posibilitățile de folosire a limbilor minorităților naționale în administrație. Abia pe 5 iulie OUG-ul privind Codul Administrativ a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citește și:

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare