sursa foto:  evz.ro

Băsescu, în Parlamentul European, despre migranți: ‘Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele’

Traian Băsescu s-a declarat revoltat, în plenul Parlamentului European, de situația copiiilor migranților ajunși în insulele grecești, spunând că aceștia trăiesc în insule în condiții absolut inumane și mor din cauza mizeriei, iar Comisia Europeană nu face nimic. „Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a spus Băsescu.

 

„Doamna președinte, reluăm subiectul pe care l-am discutat acum o lună la Strasbourg. Nimic nu se întâmplă. În realitate, situația din insulele grecești este extrem de dificilă și pentru localnici și pentru refugiați. Mă voi referi însă la cei circa 7.600 de copii care trăiesc în insule în condiții absolut inumane. Trăiesc în corturi, hrăniți insuficient, în condiții de igienă precare, se îmbolnăvesc și doamna președinte, doamna comisar, mor copii în Europa din cauza mizeriei. Iar noi aici spunem că am dat Greciei 2,1 miliarde. Da, s-au dat de patru ani încoace, iar sprijinul este insuficient. Este un moment al solidarității, avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a afirmat Băsescu.

 

El a cerut și în urmă cu o lună Comisiei Europene să sprijine guvernul Greciei să returneze în ţările de origine sau să redistribuie urgent câteva mii de refugiaţi, cu o atenţie deosebită pentru copiii minori neînsoţiţi, și spune că acum a reluat acest subiect în plenul Parlamentului European constatând că nu a existat nici un fel de implicare a Comisiei în rezolvarea problemelor grave ale migranţilor ilegali din insulele greceşti.

 

„Pe insule se află peste 7000 minori, dar 3000 sunt neînsoţiţi, nu are nimeni grija lor, sunt flămânzi, bolnavi o bună parte din ei şi pur şi simplu unii mor lipsiţi de orice asistenţă. Se întâmplă în Europa care se umflă în pene cu “Green Deal” şi 5G. Îngrozitor”, adaugă Băsescu într-un mesaj postat pe Facebook, citează HotNews.ro

Vezi și:

Tot mai mulți magistrați vor să se pensioneze

Se dau noi tichete- Cine poate primi mii de lei

EXCLUSIV Au reinventat ‘Maimuța’! Cum te păcălesc șoferii Uber și Bolt

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare