sursa foto:  facebook

Bătaie de joc la adresa României! Ce decizie radicală a luat Comisia Europeană

În sfârșit UE ia atitudine, dar asta numai în urma presiunilor mediatice internaționale. Companiile care aplicau dublu standard pentru produsele din Est nu erau sancționate în niciun fel. Astfel pe piața din România ajungeau atât alimente, cât și detergenți sau bunuri de igienă de o calitate mult mai slabă decât cele din Germania, de exemplu.

Acum conform unui regulament adoptat de Comisia Europeană, companiile continuă aă aplice astfel de practici vor putea fi amendate cu cel puţin 4 la sută din cifra de afaceri anuală. Concret, CE a pus la punct un regulament care sancţionează dur producătorii care scot aceleaşi produse, dar la calităţi diferite pe diverse pieţe din Uniunea Europeană.

În plus, statele membre UE sunt libere să introducă amenzi maxime mai mari. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, la publicarea regulamentului,  că documentul vizează companiile care prin demersurile lor au făcut ca piaţa europeană să nu fie unitară. „Noul regulament va oferi o piaţă unică de care să beneficieze toţi consumatorii. Vom proteja astfel grupe mari de consumatori europeni în faţa comercianţilor care fac abuzuri în mod deliberat. Aceştia vor fi sancţionaţi cu amenzi dure”, a mai spus Frans Timmermans, potrivit adevarul.ro.

Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (InfoCons) consideră că decizia Comisiei Europene este una importantă, dar o să mai dureze ceva timp până va intra în funcţiune. „Încă nu există normele de aplicare. Va mai dura ceva timp. Autorităţile române ar putea lua măsuri imediate pentru a adapta legislaţia. Poate de Crăciun vom avea şi noi în galantare produse identice cu cele de la Paris, Praga sau Berlin”, a mai spus Sorin Mierlea.

 

Citește și…

EXCLUSIV! Când va fi gata un impresionant proiect al Guvernului SUA în România – Valoarea investiției, strict secretă!

Ia naștere un nou GIGANT pe piața locală: Tranzacție bombă între două companii de top

Toți românii cu centrală în apartament vor avea de suferit: Cum vor fi ”arși” la buzunare începând cu luna aceasta

Surpriză colosală! S-a aflat cine a câştigat ‘Ferma vedetelor’ – a pus mâna pe o sumă mare de bani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare