chitac

sursa foto:  facebook

Bate vântul pe litoralul românesc! Primarul Constanței: Poate raportul calitate – preț e mai bun în alte țări decât la noi

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis în cadrul emisiunii „Special B1”, de la postul de televiziune B1TV că lipsa turiștilor de pe litoralul românesc poate fi datorat raportului calitate – preț, care e mai bun în alte țări decât în România.

 

 

 

„Aveți dreptate când spuneți că (prețul parcării) poate fi unul din motivele pentru care să spunem că afluența aceasta de turiști e mai mică decât anul trecut, că poate fi și parcarea, deși trebuie să știți că aceeași valoare a avut și anul trecut.

Sunt cauze obiective pentru care turismul a regresat în toată România: comparativ cu anul trecut pe vremea asta s-au deschis granițele și cei care pleacă la mare au și alte opțiuni – Bulgaria, Grecia sau Turcia. 2. criza economică și inflația au făcut ca românii să rămână cu mai puțini bani în buzunar. E o realitate și e calculat de statisticieni că, față de anul trecut, o familie are mai puțin cu 2.000 de lei, bani pe care i-ar fi putut aloca pe vacanță. 3. benzina s-a scumpit sennificativ.

Sunt și cauza subiective, de exemplu prețurile pe care le practică unii operatori de la mare. Acum, eu nu cred că notele de plată exagerate care au circulat pe internet se regăsesc peste tot. Sunt cazuri izolate, dar care, rostogolite în media, au creat un sentiment de respingere a destinației turistice numite Mamaia.

 

Poate raportul calitate – preț e mai bun (în alte țări) decât la noi… sunt diferite cauze…

Probabil trebuie să umblăm și la raportul calitate – preț și la calitatea serviciilor, e indubitabil lucrul ăsta și stațiunea (Mamaia) va deveni mai atractivă, dar credeți-mă că în toată România e un reflux de turiști. Nu vedem o apetență nici în alte stațiunui.

Pleacă în afară cei care nu au fost afectați de criza economică, dar cei care au fost afectați de criză n-au mai plecat nicăieri”, a declarat primarul din Constanța, pentru B1 TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare