sursa foto:  Pixabay

Belgienii au cumpătat un magazin simbol al României. Tranzacția valorează aproape 100 de milioane de euro

Celebrul magazin Doraly, situat la doar câteva minute de București, a fost vândut către o mare companie din Belgia. Complexul din Afumați, Ilfov, ar valora milioane de euro. Locul era vizitat zilnic de oameni din întreaga țară, care veneau să cumpere marfă pentru afacerile lor. 

Potrivit StartupCafe, afaceristul Gheorghe Ianciu și grupul imobiliar ARA Europe au dat complexul. Suma pe care ar fi primit-o în urma tranzacției este de 90 de milioane de euro, conform Profit.ro.

Cunoscutul magazin era deschis încă din 1994 și are o suprafață de 110.000 de metri pătrați. Nu mai puțin de 37 de pavilioane sunt aici, unde lucrează peste 400 de vânzători.

„În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriași de producători, importatori și distribuitori, unde clienții pot găsi o gamă largă de produse la prețuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluție și creștere”,  a declarat Gheorghe Iaciu, citat în comunicatul prezentat de StartupCafe.

Ce se va întâmpla cu faimosul magazin?

Georghe Ianciu și actuala echipă se vor ocupa, în continuare, de magazin. Bineînțeles, belgienii vor avea un punct de spus în deciziile viitoare, dar nu au anunțat că vor desființa Doraly. Șansele să dispară complexul sunt infime, din moment ce afacerea este profitabilă.

În datele de la Ministerul Finanțelor se arată că Expo Market Doraly SRL a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 87,3 milioane de lei, dar un profit de 27,6 milioane de lei. În anul 2o23, business-ul nu a mai fost la fel de productiv, având un venit total de aproape 87 de milioane de lei, dar o pierdere de 1,9 milione de lei.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă automatele din SGR nu funcționează. Magazinele din România vor fi obligate să facă asta

Belgienii care au cumpărat Doraly

Cei care au pus mâna pe magazin sunt belgienii de la WDP. Au peste 300 de clădiri în Belgia, Franța, Olanda, Germania, dar și în România. În țara noastă, au luat „argintul” în topul proprietarilor de spații industriale-logistice. Au parcuri industriale în: București, Timișoara, Sibiu, Brașov și multe alte locuri.

„Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly și să facem din aceasta o afacere și mai puternică, facilitând creșterea viitoare împreună cu domnul Iaciu și echipa sa de profesioniști experimentați”, a spus Jeroen Biermans, country manager WDP România.

CITEȘTE ȘI: Înșelătoria de la supermarketuri pe care puține magazine o pot evita se apropie de sfârșit. Ce se întâmplă la nivel european

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare