sursa foto:  akylesecurity.ro

BGS e OUT de la Arena Națională! O nouă firmă de pază CUCEREȘTE Capitala – Cine se află în spatele ei

MEGA-EXCLUSIVITATE Bugetul.ro! BGS e OUT de la Arena Națională! O nouă firmă de pază CUCEREȘTE Capitala!

BGS nu mai asigură paza celui mai modern stadion al Capitalei. Autoritățile au înlocuit această firmă cu Akyle Security. Printre asociații acestei firme se află un fost viceprimar al Bucureștiului, dar și tatăl unui fost comisar-șef la Direcția Generală Anticorupție, reținut, în 2016, într-un dosar de trafic de stupefiante și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în 2017, în dosarul în care Gabriel „Puiu” Popoviciu a primit șapte ani cu executare.

Un angajat al Akyle Security a declarat, pentru Bugetul.ro, că firma pentru care lucrează a câștigat noua licitație privind asigurarea pazei Arenei Naționale, în detrimentul BGS.

De altfel, dacă mergeți la cel mai modern stadion al Bucureștiului, veți vedea că au dispărut cefele late din zonă, iar în locul lor au fost instalate mai multe persoane în vârstă, cu uniforme asemănătoare cu cele ale foștilor gardieni publici.

Ce obiective mai are Akyle Security în Capitală?

În afară de Arena Națională, Akyle Security protejează și sediul Primăriei Sectorului 3, sediile ADP Sector 1 și 3, parcurile Herăstrău, IOR și Bazilescu, precum și obiective ale Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Cel puțin asta reiese dintr-un anunț postat pe site-urile de specialitate. „Angajam agenti de paza in Arena Nationala, Parcul Herastrau, IOR, Titan, Bazilescu, Sediul ADP Sector 1 si 3, Sediul Primariei Sector 3 si in Obiectivele RAAPPS”, scriu cei de la Akyle Security.

Tot din respectivul anunț aflăm că salariul pe care îl primește un bodyguard Akyle este de 1.700 de lei pe lună.

În anul 2016, jurnalul.ro dezvăluia că Akyle Security, în asociere cu o altă firmă, a reușit să obțină un contract pentru asigurarea pazei casieriei centrale a Companiei Naționale Aeroporturi București, cea care se ocupă de activitatea aeroporturilor internaţionale București – Otopeni şi București – Băneasa.

Asociații controversați ai Akyle Security

Conform documentelor depuse la Registrul Comerțului, Akyle Security are patru asociați: POPA MARIAN COSTEL,
MARCU CONSTANTIN, PITCOVICI CONSTANTIN și IONESCU ROBERT CONSTANTIN.

Pitcovici Constantin este nimeni altul decât tatăl lui Petru Pitcovici fost comisar șef la Direcția Generală AntiCorupție, reținut anul trecut într-un dosar de trafic de stupefiante alături de celebrul interlop Dan Chioru, scrie știripesurse.ro. De asemenea, Petru Pitcovici a primit doi ani cu suspendare în vara lui 2017, în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare.

În ceea cel privește pe Ionescu Robert Constantin, el este un fost viceprimar al Capitalei. „Acționarul majoritar al SC Akyle Security SRL, Robert Constantin Ionescu, este un cunoscut avocat care activează în Baroul București. În anul 2008, acesta a candidat, din partea Partidului Noua Generație, înființat de Gigi Becali, pentru fotoliul de primar al Primăriei Sectorului 2, împotriva lui Neculai Onțanu. Ionescu a candidat, însă, tot atunci, și pe listele pentru Consiliul General al Municipiului București, din partea aceleiași formațiuni politice. În urma alegerilor locale, Primăria Capitalei a fost câștigată, în vara anului 2008, de către Sorin Oprescu. PNG a intrat în consiliu și, în alianță cu consilierii Partidului Democrat Liberal, Ionescu a fost votat să ocupe fotoliul de viceprimar al Capitalei. Ulterior, Robert Ionescu s-a apropiat de PDL, fapt ce a fost recompensat, un an mai târziu. În iulie 2009, Robert Constantin Ionescu decide să demisioneze din funcția de viceprimar și este numit președinte al Oficiului de Compensare de Achiziții de Tehnică Specială, structură aflată în subordonarea Ministerului Economiei, condus, la acea dată, de către liderul democrat-liberal Adriean Videanu. Mandatul lui Ionescu la conducerea acestei strucruri a încetat după demiterea, prin depunerea moțiunii de cenzură în Parlament, a Guvernului lui Mihai Răzvan Ungureanu, în aprilie 2012.

Din declarațiile de avere depuse de avocatul Robert Constantin Ionescu, în funcțiile publice pe care le-a ocupat, reiese că acesta nu deține terenuri, nu deține imobile, nu deține bunuri de valoare sau conturi ori depozite bancare. Mai mult, nu are datorii și nici venituri din activităţi private.”, scriau cei de la Jurnalul Național în 2016.

Până la ora publicării acestui material, Bugetul.ro nu a primit niciun răspuns, nici de la Primăria Bucureștiului, nici de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, referitor la cum a ajuns Akyle Security să asigure paza Arenei Naționale.

Ipoteză interesantă! Cine ar putea fi viitorul președinte al României, pe modelul Macron în Franța

Legea care le va permite salariaților să lucreze de ORIUNDE – ce condiții trebuie să întruniți

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare