sursa foto:  aktual24.ro

Legea care le va permite salariaților să lucreze de ORIUNDE – ce condiții trebuie să întruniți

Parlamentarii pregătesc un act normativ care le va permite salariaților să lucreze de oriunde, chiar și de acasă. Potrivit unui proiect de lege inițiat de Guvern, respectiva activitate va fi cunoscută drept TELEMUNCĂ.

Marți, proiectul de act normativ ar putea fi adoptat de Senat, cu unele simplificări. Pentru a munci de acasă sau dintr-un alt loc, activitatea desfășurată la angajator este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei, anume să fie realizată cu un laptop, tabletă, telefon etc.

Proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă a fost inițiat, în vara acestui an, de Guvern, care, între timp, l-a transmis Parlamentului pentru dezbatere și adoptare. Astfel, documentul ar putea fi votat de senatori în ședința de marți a plenului, fiind propus pentru adoptare cu unele simplificări față de forma inițială a Executivului. Indiferent de votul Senatului, Camera Deputaților va avea votul decisiv în privința telemuncii, informează avocatnet.ro.

Concret, telemunca va reprezenta o formă de organizare a muncii în care activitatea salariaților ar putea fi desfășurată la sediul angajatorului. Însă, cu ajutorul tehnologiei, ea se efectuează dintr-un loc diferit.

Spre exemplu, redactorii ce lucrează pentru o firmă care deține un site. Ei vor putea lucra de acasă, dat fiind că activitatea lor implică munca pe internet.

Conform sursei citate, telemunca va putea fi desfășurată doar voluntar, în mod regulat, în baza unui contract individual de muncă.

Vezi și Un renumit impozit se întoarce: Ce bombă pregătește Guvernul Tudose

Inedit! Ce job are fostul portar al naționalei, Bogdan Stelea

Se schimbă școala de șoferi: Ce curs vor să introducă oficialii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare