sursa foto:  pezevenchi.ro

Un renumit impozit se întoarce: Ce bombă pregătește Guvernul Tudose

Ministerul Finanțelor lucrează de zor la un așa zis „nou” impozit. Spunem așa zis pentru că nu este deloc nou, este vorba de un impozit controversat care nu a fost foarte bine primit nici în trecut de către angajați, acesta fiind unul foarte controversat. Executivul are de asemenea, tot sprijinul patronilor și pregătesc împreună o măsură ce va aduce foarte mulți bani la buget și va reglementa modalitatea în care angajații primesc bani de la clienții mulțumiți.

Potrivit stireazilei.com, pe nota de plată va apărea rubrica bacșiș, iar odată ce va fi introdus în casă, acesta va fi impozitat. Totuși, proiectul este cu dus și întors deoarece angajații cu siguranță nu vor introduce tot bacșișul primit în casa de marcat.

În general, românii lasă bacşiş între 7 şi 8 la sută din cifra de afaceri a unui restaurant. Este o sumă generoasă, spun proprietarii de baruri şi restaurante, în condiţiile în care valoarea pieţei depăşeşte 600 de milioane de euro anual.

De acum înainte ar putea apărea o problemă: dacă până acum lăsam banii în nota de plată, plecam şi nu mai dădeam ochii cu ospătarul, acum va trebui să scriem în faţa lui cât valorează pentru noi modul în care ne-a servit.

În alte state, la intrarea în restaurant scrie şi că bacşişul este inclus pe nota de plată şi este o sumă fixă. Autorităţile au adoptat un impozit pe bacşiş pentru scurt timp, acum doi ani. Forma în care s-a aplicat a fost însă ineficientă, iar statul nu a reuşit să colecteze venituri semnificative.

Vezi și Se schimbă școala de șoferi: Ce curs vor să introducă oficialii

Decizia care îi va afecta pe toți clienții săi! Ce ÎNCHIDE Vodafone

Radu Moraru face dezvăluiri de proporții! „Toți banii mei și ai Nașul TV au fost pe mâna lui”

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare