sursa foto:  dcnews.ro

Biserica Ortodoxă Română avertizează preoții: Ce renumită taxă este interzisă

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a atras atenția, luni 18 decembrie, asupra distincției dintre taxele stabilite de consiliul parohial şi contribuţiile benevole. Această acțiune, a venit datorită încălcării unei reguli stabilite de Consiliul Parohial.

Potrivit antena3.ro, taxele stabilite de Consiliul Parohial se referă strict la sumele plătite de credincioși pentru concesionarea și întreținerea locurilor de înmormântare din cimitire, nu și la alte taxe pe care preoții le cer enoriașilor.

Astfel, contribuțiile benevole reprezintă sumele oferite de credincioși cu ocazia săvârșirii unor Sfinte Taine și ierurgii. Cuantumul acestora este stabilit de către Consiliul Parohial și are în vedere cheltuielile de funcționare a parohiilor.

Sfântul Sinod a reiterat interdicția condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe mai ales în cazul familiilor sărace, dar parohiile consideră necesare contribuțiile benevole ca donație din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale. În aceste cazuri, preotul trebuie să elibereze chitanțe familiilor care au donat banii respectivi.

Vezi și Lovitură pentru mii de salariați! O importantă fabrică a intrat în faliment – sunt DOAR patru în toată țara

Un COLOS canadian intră ÎN FORȚĂ pe piața din România! 45 de puncte de lucru, deschise – sute de joburi, puse la bătaie!

Peste 10.000 de persoane sunt vizate! Dacia a făcut anunțul mult așteptat

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare