sursa foto:  elitaromaniei.ro

Blocaj pentru gigantul Dedeman! Lovitura primită de la Primărie

Gigantul românesc Dedeman, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a primit o lovitură neașteptată de la Primăria Brașov.

Dedeman a depus o solicitare la Primăria Brașov, pentru a amenaja un drum special de acces spre magazinul din Dârste, destinat exclusiv mașinilor de mare tonaj.

Autoritățile locale nu au avizat, însă, solicitarea în forma propusă de Dedeman. Motivul? În conformitate cu planul urbanistic zonal întocmit pentru perimetrul magazinului, respectiva zonă figurează ca spațiu verde.

Astfel, acum proprietarii Dedeman vor trebuie să solicite un nou certificat urbanism care stabilește condițiile prin care va putea fi modificat/actualizat PUZ-ul, informează Bizbrasov.ro.

Răspunsul Primăriei Brașov

„Conform Legii nr.24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, art.18 pct.5 este interzisă schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţelor ori strămutarea spaţiilor verzi definite de prezenta lege”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Conform sursei citate, în vederea relocării zonei verzi pentru a amenaja un nou acces rutier, Dedeman va trebui să solicite un nou certificat urbanism care stabilește condițiile prin care va putea fi modificat/actualizat PUZ-ul.

Dedeman a investit 19 milioane de euro în cel de-al doilea magazin din Brașov. Suprafața acestuia este de aproape două hectare și a fost ridicat în locul fostei Fabrici de Jante din Roman SA.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare