sursa foto:  profit.ro

BNR lansează un nou set de monede: Ce valori vor avea și cu ce prilej vor fi tipărite

Banca Naţională a României a transmis printr-un comunicat de presă că începând cu data de luni, 3 octombrie 2022,  va lansa în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord.

 

 

 

Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani, precum şi o medalie din argint.

Aversul prezintă o imagine actuală a Gării de Nord din București, inscripția „GARA DE NORD BUCURESTI” și anul „2022”.

Reversul redă portretul și numele domnitorului Carol I, o imagine de epocă a Gării de Nord din București, inscripția „150 ANI DE LA INAUGURAREA GARII DE NORD” și anul inaugurării „1872”.

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 320,00 lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 150 de ani de la inaugurarea Gării de Nord se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare