sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Chireac: ‘Congresul PNL categoric încalcă legea actuală din România. Va contribui la sporirea infectărilor în România’

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit vineri seara în direct la România TV, despre congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie. Întrebat dacă este normal ca evenimentul să se desfășoare în condițiile în care au fost impuse restricții din cauza pandemiei COVID-19 și a numărului mare de infectări din ultima perioadă, analistul politic a precizat că se ”încalcă legea”. 

”Congresul PNL categoric încalcă legea actuală din România. Fără niciun echivoc este vorba de încălcarea legii din România, dar în același timp vă spun că acest congres trebuie să aibă loc. El trebuia să aibă loc încă de acum trei luni, încă de acum șase luni, dacă era posibil pentru că acest congres a pus România în genunchi. Trec peste faptul că a dat Partidul Național Liberal prin mașina de tocat. Asta e problema dânșilor. Partidul o să își revină la un moment dat.

Probabil că scorul real e la o cifră acum, dar o să își revină. Problema e România și ce au făcut cu ea. Deci e bine că mâine are loc Congresul PNL, așa cum vor domniile lor. Sigur că Congresul PNL va contribui la sporirea infectărilor în România, că din 5.000 de oameni, plus ce mai sunt acolo încă vreo 500, vă dați seama că dacă sunt trei infectați, o să mai infecteze vreo 200, iar ăia 200 vor infecta la rândul lor 2.000 și așa mai departe, dar congresul acesta trebuie să aibă loc”, a declarat Bogdan Chirieac.

Românii s-ar putea revolta din cauza restricțiilor?

”Eu sub nicio formă nu cred că doctorul Arafat sau alți responsabili acum vor să îngrădească libertatea de mișcare a românilor, așa de florile mărului, ca să spunem. Nici pomeneală. Este rațiune medicală, sunt măsuri minime adoptate, România a avut cele mai minime măsuri de restricție în toată această pandemie din toată Uniunea Europeană.

În continuare se întâmplă același lucru. Când ai peste 7.000 de infectări pe zi și 145 de morți, cât au fost azi, trebuie să iei niște măsuri. În toată Europa, în toată lumea civilizată s-a luat măsura asta cu Certificatul verde. Știți bine că în mai multe state europene nu te poți prezenta la serviciu, indiferent dacă lucrezi în mediul public sau în mediul privat. Altfel ești suspendat, fără salariu. Nu te dă afară, dar ești suspendat”, a mai declarat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii televizate.

Peste 5.000 de liberali, plus jurnaliști, organizatori și nu numai, vor lua parte pe data de 25 septembrie la Congresul PNL din Capitală, acolo unde se va decide cine va conduce șefia partidului, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, informează dcnews.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare