sursa foto:  mediafax.ro

Bomba care aruncă în aer planul PSD-Pro România! Demiterea Guvernului Orban nu este posibilă până după 10 septembrie

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a aruncat o adevărată bombă în spațiul public, care aruncă în aer planurile PSD-Pro România.

În contextul în care Stânga a anunțat că va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, Florin Roman dezvăluie că acest lucru nu se poate face până la 10 septembrie 2020.

În ce priveşte depunerea unei eventuale moţiuni de cenzură anunţată de PSD, poziţia PNL este conformă cu prevederile constituţionale, mai exact cu prevederile articolului 113, care spune că moţiunea de cenzură ca instrument parlamentar de control politic asupra Guvernului poate fi depusă, pentru retragerea încrederii acordate la învestitură, numai o dată pe sesiune parlamentară. Constituţia a avut în vedere faptul că există posibilitatea depunerii moţiunii de cenzură în sesiune ordinară, întrucât, dacă s-ar fi dorit 2, 3, 10 sesiuni extraordinare, atunci ar fi existat posibilitatea de 2, 3, 10 moţiuni de cenzură. Din punctul de vedere al PNL şi al Constituţiei, problema este extrem de clar precizată în Constituţie, iar un eventual demers de depunere a unei moţiuni în sesiunea extraordinară, din punctul nostru de vedere, încalcă atât Constituţia, cât şi tot ceea ce înseamnă reguli ale unei democraţii moderne”, a afirmat Roman, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Anterior, Florin Româna a declarat, la Realitatea PLUS, în emisiunea Mădălinei Dobrovolschi, că dă în scris că nu va exista o moțiune de cenzură până după 10 septembrie,

Marcel Ciolacu trebuie să ofere ceva acelui congres, această moțiune este ceea ce și-ar dori o parte din PSD. La baza partidului, lumea nu cunoaște legile. Se poate depune o singură moțiune per sesiune parlamentară. Vă dau scris: nu vom avea moțiune de cenzură până după 10 septembrie. Vor să impresioneze proprii membrii în vederea congresului. PSD nu vrea să preia guvernarea acum și să onoreze aceste critici și bonificații.”, a afirmat liderul deputaților PNL.

Vezi și

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare