sursa foto:  pexel.com

Bonus de 10.000 de euro pentru angajați! Banii ajung în conturi în luna aprilie

Un gigant din industria auto a anunţat că le va oferi angajaţilor un bonus de aproape  10.000 de euro, drept mulţumire pentru rezultatele surprinzătoare din anul 2023.

Angajații au primit și în anii precedenți astfel de bonusuri. În 2023 au primit 9.050 euro, iar în 2021 7.900 euro.

Cine primește uriașa sumă

Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG sunt cei care vor intra în posesia bonusului de 9.690 de euro și asta datorită rezultatelor peste așteptări din 2023.

Sumele exorbitante vor ajunge la angajaţi odată cu plata salariilor din aprilie, urmând să beneficieze de bonus cei care lucrează la unităţile Porsche din Germania şi la subsidiarele companiei.

Potrivit reprezentanților Porsche, peste 28.000 de angajaţi vor beneficia de bonus. Astfel de cadouri au devenit tradiție pentru Porsche, care acordă angajaţilor recompense generoase, însă, firma mamă Volkswagen AG a acordat salariaţilor pentru 2023 un bonus de 4.735 euro.

„Angajaţii noştri pot fi mândri de rezultatele obţinute. Într-un an dificil, ei au avut o performanţă foarte bună”, a afirmat directorul Departamentului de Resurse Umane al Porsche, Andreas Haffner.

Citește și: Cât costă, de fapt, noua Dacia Duster. Prețurile nu mai sunt la fel de accesibile ca în anii trecuți

Angajații primesc bonuri din anul 1977

Colosul își răsplătește angajații cu astfel de bonusuri încă din anul 1997.  Conducerea şi sindicatul Porsche, le-a sugerat angajaţilor să doneze o parte din bonusuri cauzelor caritabile.

Rentabilitatea vânzărilor în 2024 ar urma să se situeze între 15% şi 17%, în scădere de la 18% în 2023. De asemenea, Porsche se aşteaptă la vânzări de 40 – 42 miliarde de euro în acest an, faţă de 40,5 miliarde de euro anul trecut, notează adevarul.ro

Porsche are planuri mari

Porsche și-a propus să livreze mai mult de 80% din vehiculele noi complet electrificate, până în anul 2030,

Complementar, Porsche se concentrează și pe eFuels. Combustibilii sintetici regenerabili permit motoarelor cu ardere să funcționeze potențial aproape neutru în carbon.

Porsche se gândește și la flota existentă. Potrivit estimărilor prezentate de reprezentanții companiei, preluate de revistabiz.ro, există aproximativ 1,3 miliarde de vehicule cu motoare cu ardere în lume și multe dintre ele vor fi, probabil, încă folosite peste 30 de ani sau mai mult.

Împreună cu parteneri, Porsche a început prima fabrică comercială de eFuels în Chile. Cu această fabrică pilot, Porsche experimentează cum poate funcționa producția de eFuels la scară industrială. Când sunt adăugate la combustibil, eFuels pot reduce emisiile de CO2 fosil.

„În 2023 am livrat rezultate bune (…). 2024 va fi un an de lansări de produse pentru Porsche – mai mult decât orice an din istoria noastră. Vom introduce pe drum o varietate de mașini sport care vor încânta clienții noștri din întreaga lume. Acest lucru ne va susține dezvoltarea pentru anii următori.”, a declarat Oliver Blume, CEO Porsche.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare