sursa foto:  bursa.ro

Bursa de la București a închis în creștere prima ședință din această săptămână

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de luni, iar valoarea tranzacţiilor a coborât la 35,76 milioane de lei (7,39 milioane de euro), de la 39,1 milioane de lei (8,08 milioane de euro), vineri.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 1,12%, la 8.688,36 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 1,09%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe plus cu 1,38%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 1,77%.

Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,58%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 2,76%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat schimburi în valoare de 2,83 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea, cu 2,55 milioane de lei, şi cele ale BRD – Groupe Societe Generale, cu 2,17 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SIF Transilvania, în creştere cu 14,01%, cele ale Electroaparataj (+5,52%) şi Alro (5,11%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Altur (-10,17%), Uztel (-7,41%) şi Dafora (-3,03%).

Citește și:

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare