CAPCANA DEPENDENȚELOR – un proiect necesar

În perioada octombrie-noiembrie 2019, Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA derulează proiectul “Capcana Dependențelor”, finantat de Primăria Sectorului 3.

Adolescenții și adulții participanți la seminariile organizate în acest proiect, află cum să facă față tentațiilor, cum apare dependența și care sunt metodele optime de a gestiona comunicarea. Astfel, pe lângă fumat, consum de droguri sau alcool, trebuie să aducem în prim plan problema dependenței de tehnologie, dependența de zahăr sau de fastfood, de cofeină și de băuturi energizante, dependența de jocuri de noroc și altele asemenea.

Prezentarea unor detalii referitoare la apariția tentației și analizarea reacției la stimul, precum și înțelegerea modului în care se ajunge la fiecare tip de dependența dar și metodele de combatere, reprezintă informații de larg interes care pot oferi răspunsuri tinerilor în alegerile pe care urmează să le facă. Adulții află în cursul acestor seminarii cum să identifice semnele dependențelor la copii și adolescenți și, în plus, învață tehnici de comunicare eficientă și de relaționare sănătoasă cu aceștia. Atât părinții cât și cadrele didactice au apreciat maniera de lucru, au manifestat interes față de informațiile prezentate și deschidere pentru astfel de activități ulterioare. Peste 1000 de persoane, adolescenți și adulți au participat la activitățile proiectului Capcana Dependențelor iar solicitările de susținere a acestor seminarii continuă demonstrând astfel utilitatea și nevoia unui astfel de proiect.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare