sursa foto:  teotrandafir.ro

Carrefour face o mișcare neprevăzută: Gigantul anunță concedieri masive – Mii de angajați vor avea de suferit

Gigantul francez Carrefour a anunțat un plan de relansare, în urma căruia vor avea mii de concedieri şi majorarea investiţiilor în comerţul electronic. În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ şi 15 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerţ online.

Noul director general al Carrefour, Alexandre Bompard, a prezentat marţi noul său plan strategic de relansare a activităţii, ce prevede reducerea costurilor, mii de concedieri şi majorarea investiţiilor în comerţul electronic, pe fondul concurenţei venite de la Amazon, dar şi noi parteneriate în China, transmite Reuters.

Carrefour, cel mai mare retailer european şi al doilea la nivel mondial după Wal-Mart, va renunţa la aproximativ 2.400 de angajaţi din Franţa, printr-o schemă de plecări voluntare. În Franţa, Carrefour este cel mai mare angajator din sectorul privat, aici lucrând 115.000 dintre cei 384.000 de angajaţi la nivel global.

Carrefour intenţionează să vândă 273 de foste magazine Dia şi să reducă mărimea hipermarketurilor sale din Franţa. După anunţarea noului plan de relansare, acţiunile companiei au urcat marţi dimineaţă cu 4,9% la Bursa de la Paris.

De asemenea, vor fi vândute mai multe produse organice, ţinta până în 2022 fiind triplarea vânzărilor pe acest segment, la cinci miliarde de euro.

În urma măsurilor de restructurare, Carrefour speră să facă economii anuale de două miliarde de euro (2,45 miliarde de dolari) până în 2020, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Carrefour a înrăutăţit estimarea privind evoluţia profitului său operaţional în 2017, pentru a doua oară în ultimele şase luni, pe fondul încetinirii vânzărilor anuale.

Lovitură grea pentru Olguța Vasilescu: Cine a dat în judecată Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale

 Din vedetă TV a ajuns taximetrist! Ce cunoscut actor a părăsit micile ecrane și s-a apucat de șoferie

Nimeni nu se aștepta la asta! Ce salariu primește Bianca Drăgușanu la Kanal D

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare