sursa foto:  dcbusiness.ro

Cât câștigă un angajat Lidl în România față de unul din Spania! Diferențe majore între salarii

Salariile angajaților LIDL din Spania le depășesc cu mult pe cele ale angajaților Lidl din România.

 

 

 

Un portal pentru românii care trăiesc în Spania a anunțat că Lidl caută casieri și angajați în reaprovizionare pentru unitățile sale din această țară, unde trăiesc foarte mulți români.

Diferența e foarte mare între salariul unui angajat român din Spania și cel al unui angajat din România.

Compania oferă pregătire teoretică și practică pentru fiecare loc de muncă, astfel că angajatorul nu solicită experiența anterioară în domeniu.

Singurele cerințe solicitate sunt:

  • disponibilitate de a lucra în ture
  • diploma de absolvire a învățământului liceal
  • motivație
  • flexibilitate
  • spirit de lucru în echipă.

Salariul este conform contractului colectiv de muncă. Angajații din magazine/supermarketuri câștigă 16.927 euro brut pe an, ceea ce echivalează cu un salariu lunar de 1.209 euro, în 14 plăți sau 1.410 euro dacă preferați să primiți salariul în 12 plătiți cu extras proporțional.

Așadar, contractele prevăd salarii de peste 1.200 de euro, 5 zile pe săptămână de lucru și 23 zile de concediu pe an. În acest mod, puteți profita de weekend-urile libere și concediu pentru a vă bucura de vacanțe.

Până în prezent, există 57 de oferte de locuri de muncă pe care Lidl le-a publicat.

Care sunt veniturile angajaților Lidl din România

În România, salariile pentru aceleași posturi sunt de trei ori mai mici decât în Spania. În general, la noi în țară, salariații cu ceva experiență primesc în jur de 3.000-4.000 de lei pentru casieri cu cel puțin cinci ani experiență, adică aproximativ 600 de euro.

Un manager de magazin primește undeva la 7.000 de lei pe lună, iar un manager adjunct aproximativ 5.000 de lei. La aceste salarii se mai adaugă și bonusuri de câteva sute de lei și bonuri de masă.

Trebuie avut în vedere că experiența pe un post de conducere trebuie să fie de aproximativ 9-10 ani.

Salariile s-au majorat față de anul trecut deoarece a crescut și salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie 2023, scrie romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare