sursa foto:  evz.ro

Cât de bogat este DUMITRU PRUNARIU, primul cosmonaut român care a ajuns în SPAȚIU

Dumitru Dorin Prunariu este primul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. El a participat la misiunea sovietică Soiuz 40, petrecând în spatiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

Prunariu a fost de profesie inginer aeronautic și a deţinut şi câteva funcţii importante precum: şef al Aviaţiei Civile, preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, membru în CA al TAROM. În prezent, Prunariu deţine gradul de general-locotenent în rezervă.

De-a lungul anilor, atunci când a ocupat funcţii la stat, Prunariu şi-a depus declaraţiile de avere, dar cel mai recent document a fost depus chiar anul acesta de către soţia sa, Crina Rodica, care lucreaza în cadrul Ministerului de Externe.

Conform acestui act, familia Prunariu deţine două terenuri, la Corbeanca şi Cornetu, dar şi două apartamente în Bucureşti. La rubrica activelor financiare sunt mai multe conturi, în lei, dolari şi euro, suma totală fiind de peste 300.000 de euro.

Fostul cosmonaut a încasat, anul trecut, 116.400 de lei (9.700 de lei pe lună, salariu Asociaţia Romspace), 25.000 de euro (contract cesiune drepturi utilizare nume şi imagine), 96.300 de lei (8.025 de lei pe lună, Casa de pensii MAPN) şi 28.700 de lei (indemnizaţie membru de onoare Academia Română). În total, Prunariu a câştigat aproximativ 79.000 de euro în 2015, adică a avut un venit lunar de peste 6.500 de euro pe lună, conform stirilekanald.ro.
Vezi și EXCLUSIV! Ce va face celebrul comisar Traian Berbeceanu cu banii câștigați din procesul cu fostul șef SRI Alba? „Rămâne fix așa cum am promis”ALERTĂ! În ce au descoperit bacterii periculoase inspectorii ANPC

Atenție! Toți șoferii sunt vizați! Se vor aplica cinci schimbări legislative, începând de duminică

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare