sursa foto:  informatiazilei.ro

Cât de bogată este Laura Codruța Kovesi și cât încasează de la DNA

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi primește un salariu destul de bun de la DNA și are avantajul că nu este nevoită să plătească pentru transport, cursuri de perfecționare sau medicamente. Potrivit declarației sale de avere, ea încasează lunar un salariu de 13.000 lei (aproximativ 3.000 de euro).

Nu are mașină sau bijuterii, ci un singur apartament de 54 mp, în București, cumpărat în 2007 prin credit ipotecar. În bănci, mai are depozitați în jur de 12.000 de euro, iar pe lângă banii încasați ca și salariu de la DNA a mai primit ca expert în diverse proiecte 4.000 de euro, până la data de 17.06.2016.

Kovesi mai are și un credit de 45.000 de euro la BRD pe care trebui să-l ramburseze până în 2033.

Vezi și Ce salariu are soția lui Tăriceanu și unde lucrează aceasta

Declarația de avere a procurorului șef al DNA a fost urmărită și de israelienii de la Black Cube. Aceștia aveau sarcina să verifice dacă acestea sunt corecte. S-a vorbit atunci despre posibile conturi bancare în Elveția și Cipru, unde Kovesi și-ar fi depozitat bani primiți din alte surse, însă acest lucru nu a fost demonstrat până acum.

Cert este că deși șefa DNA primește totuși un salariu considerabil și are și alte avantaje, nu prea și-a investit banii în nimic. Nu are bijuterii, haine scumpe sau mașină. Nici măcar depozite consistente în bănci, dacă stăm să analizăm economiile sale.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare