sursa foto:  www.ziaruldeinvestigatii.ro

Cât va plăti CNADNR pentru patru contracte de deszăpezire

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a încheiat patru din cele zece contracte de deszăpezire care sunt valabile până în 2020 şi administrate de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti.

Valoarea acestora este de aproximativ 31 de milioane de euro (136,6 milioane de lei), se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Potrivit capital.ro,  cel mai mare contract de deszăpezire a fost atribuit asocierii General Trust Argeş – Alpenside pentru întretinerea curentă pe timp de iarnă 2016-2020 a drumurilor naţionale din judeţul Argeş. De pe urma sa, General Trust Argeş şi Alpenside vor încasa 39,6 milioane lei, fără TVA. Acest contract este subcontractat firmei Straco Grup.

Vezi şi Averea fabuloasă a lui Gabriel Oprea, muncind la STAT! Cu cât s-a îmbogățit doar în 2015!

De altfel, Straco se află printre firmele de construcţii care se ocupă şi de deszăpezirea şoselelor din Nordul Capitalei. Lotul 1, Secţia Drumuri Naţionale Bucureşti Nord, având cele mai multe porţiuni de şosea de deszăpezit din jurul Bucureştiului, a fost câştigat de asocierea SC Pan Riz Impex – Stefi Primex, cu terţi susţinători SC Straco Grup SRL si SC Teo Trans Consulting. Acest contract valorează 34,18 milioane de lei.

Tot până în 2020, drumurile naţionale din judeţul Buzău vor fi deszăpezite de asocierea SC Athos Com SRL – SC Riposta Trans SRL – SC Adz Comservice  SRL. Pentru acest contract, CNADNR va achita aproximativ 27,86 milioane de lei, fără TVA.

Vezi şi Miliardarul Ion Țiriac anunță cel mai ambițios proiect al său

În judeţul Teleorman, întreţinerea drumurilor naţionale a fost adjudecată de către Tel Drum, singura societate care a participat la licitaţie. Contractul a fost atribuit în urmă cu aproximativ trei săptămâni, iar valoarea sa este de circa 35 milioane lei, fără TVA.

În primăvara acestui an, CNADNR a scos la licitaţie contractele de deszăpezire pentru perioada 2016-2020, valoarea acestora fiind estimată la aproximativ 450 milioane de euro.

Vezi şi Proiect rezidential inedit lângă București: 5 sate legate de un coridor verde

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare