spatiu verde

sursa foto:  restograf.ro

Proiect rezidential inedit lângă București: 5 sate legate de un coridor verde

Loreco Investments, compania britanică a românului Ray Muraru, a investit până acum 40 de milioane de euro într-un complex imobiliar rezidențial, aflat în apropiere de Balotești.

Cinci sate legate de un coridor verde pe o suprafață de 90 de hectare înseamnă pe scurt proiectul lui Ray, numit Dumbrava Vlăsiei.

Vezi și Se întâmplă și în România! Locul unde primești job și casă gratis

Planul ambițios al Poloniei

Până în prezent au fost contractate primele patru case, cu preţuri care încep de la 250.000 de euro și vor fi predate anul viitor. Compania care se va ocupa de construcție este Huf Haus și potrivit Agerpres au fost lansate deja primele două case de prezentare:

„Huf Haus reprezintă mult mai mult decât o afacere, este o moştenire transmisă în familia noastră începând din anul 1912. Cu o tradiţie de peste un secol de excelenţă, Huf Haus a devenit un standard în domeniul arhitecturii moderne în întreaga lume, ceea ce vine împreună cu promisiunea de a livra clădiri cu structură de lemn de cea mai înaltă calitate. Ambele case pe care le-am construit în România sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă Huf Haus şi pentru sentimentul oferit: a trăi în armonie cu natura. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără un partener puternic şi fără conceptul propus de Dumbrava Vlăsiei, care este în linie cu viziunea Huf Haus şi ne ajută să intensificăm experienţa generată de casele noastre”, a declarat Georg Huf, managing director Huf Haus.

Vezi și Alertă! Reabilitarea termică – un DEZASTRU! Blocurile vor trebui refăcute!

Miliardarul Ion Țiriac anunță cel mai ambițios proiect al său

„Prin Dumbrava Vlăsiei am dorit să construim un proiect rezidenţial unic, având avantajul unei locaţii minunate, în mijlocul naturii şi totuşi aproape de Bucureşti (…) Pe lângă opţiunile arhitecturale remarcabile, Dumbrava Vlăsiei oferă, de asemenea, o infrastructură excelentă şi zone de agrement, fiind o oază în apropierea oraşului, o evadare din zgomotul urban chiar în inima pădurii. Proiectul este potrivit pentru tineri adulţi, familii cu copii şi pentru toţi cei care doresc să se reconecteze cu natura”, a adăugat Rey Muraru, directorul Loreco Investments.

Modelul de casă Huf Haus Art 5 oferă un spaţiu de locuit de aproximativ 295 de metri pătraţi, disponibil pe două niveluri – parter şi un etaj. Subsolul, cu o suprafaţă suplimentară de 145 de metri pătraţi, include camera tehnică, un spaţiu de depozitare şi o cramă, în timp ce la parter se găsesc livingul şi zona de dining, bucătăria şi o cameră de studiu, mobilate cu piese concepute şi produse de StilArt, companie soră a Huf Haus. La etaj sunt două dormitoare, două dressinguri, un living şi o saună.

Vezi și Uluitor! Cât câștigă Carla’s Dreams pe concert și ce pretenții au

Uimitor! Cât a câștigat Serena Williams din tenis până acum! Nici Halep nu stă rău

Modelul de casă Huf Haus modum: 8:10 are 175 de metri pătraţi la parter şi etaj, cu mobilier realizat special de către StilArt. Livingul, zona de dining, bucătăria şi camera de studiu se află la parter, în timp ce etajul găzduieşte un dormitor matrimonial generos, care dispune de un dressing, împreună cu o cameră de oaspeţi adiţională, ce poate fi folosită şi ca dormitorul copiilor. De asemenea, ambele case au garaj, construit în acelaşi stil cu cele două clădiri.

Casele au încorporate cele mai recente tehnologii, ce le transformă în locuinţe inteligente. Tehnologia KNX oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi ajusta consumul de lumină, căldură, aer proaspăt şi obloanele, crescând şi mai mult eficienţa energetică a casei.

O altă inovaţie Huf Haus este constituită de sistemele de încălzire din fiecare locuinţă. Casa Art 5 are o pompă geotermală, care utilizează energia stocată în pământ pentru a genera căldură. Clădirea modum: are o pompă de încălzire cu aer/apă, care foloseşte căldura naturală din aer, comprimând-o pentru a creşte temperatura, şi o transferă în sistemul de încălzire.

Complexul Dumbrava Vlăsiei va avea propria infrastructură, cu 24.000 de metri de drumuri şi 4.000 de metri de fibră optică, un parc modern cu o suprafaţă de 2,5 hectare, care va include un amfiteatru şi locuri de joacă.

 

Dezvoltatorul Loreco Investments, o companie de familie înfiinţată de românul Ray Muraru în Marea Britanie, a investit 40 de milioane de euro într-un complex imobiliar aflat în Baloteşti. Proiectul Dumbrava Vlăsiei se întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare, iar planul de dezvoltare a acestuia cuprinde cinci sate legate de un coridor verde.

„Acum zece ani am avut viziunea de a dezvolta un peisaj urban în Bucureşti. Aşa că am început căutarea terenului. Nu am avut nicio îndoială când am ajuns în Dumbrava că am găsit situl potrivit (…)“, declară Ray Muraru, fondatorul Loreco Investments.

Proiectul Dumbrava Vlăsiei este primul al companiei Loreco Invest­ments pe piaţa locală – anterior compania a mai dezvoltat proiecte similare în Marea Britanie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare