sursa foto:  www.flickriver.com

Planul ambițios al Poloniei

Polonia se vede nevoită să ia măsuri urgente pentru a remedia într-o anumită măsură o problemă deosebit de gravă cu care se confruntă și care are un impact negativ asupra economiei țării dar și a calității vieții cetățenilor săi.

Ministerul polonez al Energiei a elaborat un plan ambițios pentru îmbunătățirea calității mediului. În acest sens, Polonia își propune ca până în 2025 să aibă un milion de autovehicule electrice pe străzi, în ideea de a reduce emisiile de CO2 din transport. Pentru a atinge acest obiectiv autoritățile poloneze s-au gândit să ofere reduceri de taxe și alte stimulente.

Citește și:

Echipa lui Iohannis care va elabora ‘Proiectul de țară’

Replica VIRALĂ a lui Cioloș, prin care a făcut knockout toată clasa politică

Probleme pentru primarul Sectorului 3

Polonia este unul din cei mai mari poluatori din Europa în condițiile în care se bazează pe cărbune pentru aproximativ 90% din producția sa de electricitate.

„Acest proiect va contribui la îmbunătățirea mediului în țara noastră”, a declarat adjunctul ministrului polonez al Energiei, Michal Kurtyka, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, până în 2018 ar urma să fie adoptate noi legi care vor reglementa dezvoltarea automobilelor electrice, vor fi lansate fonduri speciale care vor ajuta la demararea producției și crearea de prototipuri de automobile electrice poloneze.

Săptămâna trecută, patru din cele mai mari companii producătoare de energie din Polonia, PGE, Tauron, Enea și Energa, au anunțat că intenționează să înființeze o companie denumită ElectroMobilityPoland, care va promova utilizarea automobilelor electrice dar deocamdată nu este clar dacă va și produce automobile electrice.

„Am dori ca acest progres tehnologic să fie în avantajul antreprenorilor polonezi”, a mai spus Michal Kurtyka, potrivit Agerpres.

În prezent, există un număr foarte mic de automobile electrice care sunt utilizate în Polonia. Pentru a promova utilizarea automobilelor electrice, Ministerul Energiei intenționează să introducă reduceri de taxe pentru proprietarii de automobile electrice precum și subvenții pentru primele 100.000 de automobile electrice. Germania și alte state europene au introdus deja facilități pentru a promova vânzarea de automobile electrice.

Citește și:

Miliardarul Ion Țiriac anunță cel mai ambițios proiect al său

Banca Mondială, anunț care dă fiori reci liderilor lumii

Anunțul specialiștilor IT: România ar putea deveni prima țară din lume

Planul autorităților de la Varșovia este și un răspuns la problema producției de electricitate în timpul nopții. Marile centrale electrice nu pot fi oprite în timpul nopții, când cererea de electricitate este mult mai mică decât în timpul zilei, astfel că electricitatea produsă în timpul nopții nu este consumată. Prin încurajarea proprietarilor de automobile electrice să își încarce vehiculele în timpul nopții va fi stimulat consumul de electricitate.

Partidul Lege și Justiție consideră cărbunele drept principala sursă de energie a Poloniei și a luat măsuri pentru a stimula cererea de cărbune și a ajuta companiile miniere cu probleme.

Constructorii auto Volkswagen, Opel, divizie a General Motors, și Fiat au uzine pentru producția de autovehicule în Polonia.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare