sursa foto:  ziaruldecalafat.ro

O nouă categorie bugetari se RĂZVRĂTEȘTE! Sindicatele acuză că sute de oameni vor avea salariile scăzute! Ce va face Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, va trebui să se așeze la masa negocierilor din nou, împreună cu reprezentanții acestei categorii de bugetari. Potrivit liderilor sindicali, sute de oameni vor avea salariile scăzute.

Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune (SNCSP) anunță că salariile tuturor celor 558 de consilieri de probaţiune care activează în prezent în întreaga ţară se vor diminua începând cu data de 1 ianuarie 2018 în raport cu salariile aferente lunii decembrie 2017, ca urmare a efectului combinat al noii Legi a salarizării publice şi al mutării contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

„Direcţia Naţională de Probaţiune (DNP) din cadrul Ministerului Justiţiei a dovedit din nou o completă lipsă de transparenţă faţă de angajaţii săi, informând personalul din serviciile de probaţiune despre iminenta diminuare a salariilor cu o întârziere nepermis de mare, abia la o lună distanţă de la intrarea în vigoare a noilor reglementări, în cadrul întâlnirii Consiliului Consultativ al DNP (din care fac parte şi reprezentanţi ai serviciilor de probaţiune din întreaga ţară) din zilele de 30 – 31 ianuarie 2018. Mai mult, conducerea DNP persistă în această atitudine prin faptul că, în ciuda numeroaselor cereri, nu a transmis nici până în prezent statele de plată către consilierii din serviciile de probaţiune, astfel încât aceştia nu cunosc nici astăzi cu exactitate cuantumul salariilor pe care urmează să le primească în câteva zile, singurul lucru cert transmis oficial fiind că acestea vor scădea”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sindicatului, această situaţie este încă şi mai revoltătoare cu cât anulează practic drepturi salariale dobândite de consilierii de probaţiune în urma unor îndelungate şi anevoioase demersuri administrative şi judiciare în vederea înlăturării discriminărilor la care au fost supuşi în ultimii ani, prin calcularea greşită a drepturilor salariale cuvenite în raport cu alte categorii din Familia Ocupaţională Justiţie.

„Urmare a acestor demersuri, la sfârşitul anului trecut, Ministerul Justiţiei a admis o parte din revendicările salariale ale personalului din serviciile de probaţiune şi a decis acordarea acestor drepturi începând cu luna decembrie 2017. Salariile astfel actualizate se vor diminua însă din nou, începând cu luna ianuarie 2018, întrucât, ca urmare a introducerii în salariul de bază a contribuţiilor sociale plătite până acum de angajator, se depăşeşte plafonul prevăzut de Legea salarizării publice. Astfel, consilierii de probaţiune se văd puşi în situaţia de a suferi încă o dată consecinţele discriminărilor salariale la care au fost supuşi ani de-a rândul, la foarte scurt timp după ce au obţinut îndreptarea parţială a acestora. Precizăm că nici în prezent, după actualizarea retroactivă a salariilor operată de Ministerul Justiţiei în decembrie 2017 nu s-au înlăturat complet aceste discriminări, acestea fiind subiectul altor litigii aflate în prezent pe rolul instanţelor de judecată”, se arată în document.

Vezi și ATENȚIE! NU o să mai bei NICIODATĂ apă de la robinet, după ce o să vezi aceste IMAGINI

EXCLUSIV! Ce funcție și-ar dori acum Rovana Plumb, actualul ministru al Fondurilor Europene

SURPRIZĂ! Ce pensie GRASĂ are Gabriel Oprea – I-a crescut de ZECE ORI într-un an

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare