sursa foto:  Facebook

Cățelul român ajuns VIRAL în toată lumea. Povestea este impresionantă

Un cățel luat dintr-un mic adăpost  din Vatra Dornei a devenit vedetă în Olanda. Din păcate, însă povestea lui este una tristă, dar a fost intens mediatizată de presa olandeză. Arată totuși clar diferența extrem de mare de civilizație și empatie dintre cele două țări menționate.

Brunel a stat doi ani într-un mic adăpost din Vatra Dornei. A fost apoi adoptat de o familie din Olanda. În sfârșit câinele nu mai simțea lipsa hranei și  se bucura de multă afecțiune din partea stăpânilor. Cei care știu povestea lui spun că era foarte cuminte, devotat și recunoscător pentru șansa primită.

Într-o zi a ieșit cu stăpâna la plimbare în pădure și a fost atacat un câine agresiv, cu stăpân, dar fără botniță. Acesta și-a rupt lesa și l-a rănit.

Vezi și Dezvăluire: cine este adevăratul conducător al binomului Kovesi-Coldea

Bietul Brunel s-a speriat foarte tare și a luat-o la fugă prin pădure, ajungând la autostradă. Imediat stăpâna a sunat la 112, s-a mobilizat toată lumea și l-au localizat pe autostradă în 30 de minute cu ajutorul camerelor de luat vederi.

Din păcate, au ajuns la el prea târziu. O mașină îl accidentase mortal. Povestea a fost intens mediatizată în Olanda, iar în scurt timp a devenit virală. Poza de mai jos a făcut înconjurul lumii și a emoționat milioane de persoane. „Toată Olanda l-a plâns”, spun cei care cunosc în detaliu povestea lui Brunel.

brunel

Din astfel de întâmplări ar trebui să învețe toți românii că acești câini abandonați sunt de fapt prietenii lor și că nu câinii sunt dușmanii lor, ci oamenii care-i aruncă la tomberoane sau în câmp. Sunt animale fără discernământ… care uneori din cauza că le este foame, atacă. Însă vinovați sunt oamenii care-i abadonează nimănui, nu câinii, care sunt în căutare de hrană și afecțiune.

Niciun primar din România nu s-a implicat într-o campanie intensă de sterilizare pentru a preveni creșterea necontenită a numărului câinilor abandonați. O campanie care să vizeze în special oamenii de la țară care vin în orașe și aruncă la tomberoane cățelușele gestante sau cu pui, infracțiune pedepsită de altfel prin lege. Asta se întâmplă doar în România, ceea ce șochează alte țări și ne aruncă în rândul țărilor din lumea a șaptea.

Din fonduri europene, multe ONG-uri sau primării s-au îmbogățit. Și-au însușit banii fără remușcări și fără să-i intereseze obiectivul pentru care au fost donați.

Sunt și ONG-uri, însă care într-adevăr se preocupă de soarta acestor suflete triste, abandonate unei lumi incapabile să rezolve o problemă care ar putea fi mai degrabă o alinare. Acelea merită sprijin și suport.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare