sursa foto:  facebook

Câți bani are Primăria Generală a Municipiului București? Nicușor Dan a dezvăluit pe ce buget se bazează instituția în 2024

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a vorbit, duminică, despre proiectul de buget al instituţiei pentru anul 2024. Acesta spune că ar mai fi fost investiții suplimentare pe care și-ar fi dorit să le includă, însă bugetul local trebuie gestionat cu responsabilitate, pentru a evita falimentul Primăriei.

Nicușor Dan a prezentat bugetul pentru anul 2024 al municipiului Bucureşti

Nicuşor Dan a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, proiectul de buget pe 2024 al municipiului Bucureşti, pus în dezbatere publică. Acesta a menționat că probabil, şedinţa de vot a bugetului va fi în 1 sau 4 martie.

„Cu totul, excluzând viitoare fonduri europene şi excluzând sume care doar tranzitează conturile noastre, este un buget de 6,5 miliarde lei”, a afirmat el.

Citește și: Anul 2024 aduce sancțiuni mai mari! Cine este obligat să plătească amenda dacă pasagerul nu poartă centura de siguranță

De asemenea, primarul a vorbit  despre „extinderea considerabilă” a programului de sport în şcoală, care a funcţionat la un nivel experimental şi pentru care a propus 20 de milioane de lei în proiectul de buget.

„Asta înseamnă că ţintim 50.000 de elevi din cei aproximativ 270.000 câţi sunt în Bucureşti, şcoală generală şi liceu (…) grupe de 15-20 de copii din respectiva şcoală care, sub coordonarea unui profesor, care va fi plătit de noi, adică noi plătim şcoala, şcoala plăteşte profesorul cu ora, în afara orelor de şcoală şi în general pe bazele sportive ale şcolilor, pe terenurile de sport şi sălile de sport, fac disciplinele sportive, handbal, volei, fotbal, sporturi individuale, atletism ş.a.m.d.”, a explicat el.

Investițiile în termoficare continuă

Edilul anunță continuarea investițiilor în termoficare și anunță ca ținta pentru anul acesta este de 70 de kilometri.

„Continuăm investiţiile în termoficare; în 2023 am reuşit să schimbăm 50 de kilometri de reţea principală, anul ăsta ţintim 70. Avem pentru asta şi fondurile europene, şi fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi fonduri locale şi pentru acolo unde au fost tot timpul probleme, la capete de reţea, este în curs achiziţia publică pentru cele 20 de centrale şi avem bani puşi în buget pentru asta”, a arătat el.

Și tramvaiele sunt incluse în buget

Primarul anunță reabilitarea linilor de tramvai. De asemenea, se va și extinde rețeaua de tramvai

„Începem reabilitarea celor 50 de kilometri linie de tramvai, avem bani puşi în buget pentru asta. Bineînţeles că aşteptăm deschiderea Programului Operaţional Regional pentru ca mare parte din bani să-i ducem de acolo şi din împrumuturile pe care putem să le luăm numai după ce accesăm banii europeni”, a afirmat primarul.

„Nu o să cheltuim niciun ban anul acesta, dar am deschis această linie în buget şi vom face achiziţia pentru 250 de noi tramvaie, o achiziţie foarte, foarte consistentă, de ordinul 800 de milioane de euro, pentru care vom depune o aplicaţie în POR, după care vom ieşi să ne împrumutăm”, a arătat primarul general.

Citește și: Ordinele UE vor schimba total România. Predicțiile specialiștilor pentru anul 2040 sunt total surprinzătoare

Edilul anunță că există bani și pentru reparaţii de străzi şi trotuare

Nicuşor Dan anunță că au fost prevăzuţi bani în buget pentru înlocuirea a 30 de locuri de joacă, astfel că vor rămâne doar patru care nu vor fi complet înlocuite în acest mandat. Mai mult, sunt  bani pentru sistemul de irigaţii din mai multe parcuri, între care Cişmigiu şi Herăstrău, pentru un puţ de apă în Parcul Circului, reparaţii de alei.

„În sfârşit, după ce proiectul a început în 2009 şi s-au tăiat mai multe rânduri de panglici, o să terminăm lucrările de la Spitalul Foişor şi am pus aproximativ 30 de milioane de lei pentru asta”, a subliniat Nicuşor Dan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare