Ordinele UE vor schimba total România. Predicțiile specialiștilor pentru anul 2040 sunt total surprinzătoare

Viața românilor, dar și a întregilor cetățeni din țările membre UE se va schimba radical! Odată cu finalizarea revoluției verde a Uniunii Europene, totul se va modifica.

 

Un scenariu în care reducerea emisiilor a fost atinsă în proporție de 90% în Uniunea Europeană a fost creat de Politico.

Mai exact, publicația arată etapele la care va fi supusă Europa pentru atingerea obicetivului!

Vezi și: Guvernul României le-a pus gând rău angajaților care își iau concedii medicale. Premierul Marcel Ciolacu nu mai face concesii

Cum va obține UE o reducere a emisiilor cu 90%

Anul acesta, Comisia tocmai a susținut un plan care prevede modul în care ar putea obține o reducere cu 90% a emisiilor până în 2040.

Iată cum va arată viața în Europa,peste 16 ani conform planului

Europenii vor mânca mai puține produse de origine animală.

Schimbarea dietei  va ajuta Europa să reducă semnificativ emisiile.  Bruxelles-ul și guvernele naționale vor folosi o varietate de măsuri pentru a-i îndemna pe oameni către mai multe mese pe bază de plante, cererea mai mică de carne și lactate va duce la o scădere a numărului de animale și a emisiilor.

Vor exista din ce în ce mai puține ferme de animale, iar fermierii vor fi forțați să reducă drastic utilizarea îngrășămintelor pe bază de azot.

Vezi și: Patru zodii vor avea cel mai bun an din viața lor! Banii și iubirea nu vor lipsi

Facturi mai mici la energia electrică

Principalele schimbări din ultimii 20 de ani vor fi probabil imperceptibile în 2040. În viitor oamenii vor instala o pompă de căldură electrică pentru încălzirea casei.

Cu cât locuiesc mai la sud, cu atât va fi mai mare șansa să aibă aer condiționat, deoarece temperaturile vor depăși în mod regulat 40 de grade Celsius. Dar, în ciuda utilizării AC, clădirile din UE vor folosi mai puțină energie datorită electrificării și izolației mai bune.

Asta înseamnă, de asemenea, — probabil — facturi mai mici de energie electric.

Utilizarea oricăror combustibili fosili va fi costisitoare, deoarece taxele pe carbon vor crește și se va renunța la subvenții. Prin urmare, în medie, gospodăriile vor cheltui mai mult pe energie pentru transport, un număr mare de persoane conducând încă mașini cu motor cu combustie.

Mobilitatea va avea și ea parte de modificări

Majoritatea mașinilor vor fi electrice. Vehiculele cu emisii zero vor reprezenta 60% din mașinile de pe șosele. Pentru a ajunge acolo, UE va elimina treptat vânzările de mașini noi alimentate cu combustibili fosili în 2035 – în ciuda opoziției conservatoare stridente.

Va exista o adoptare a mobilității partajate – de la transportul public la servicii precum închirierile pe termen scurt, care se va lega și de efortul de a consuma mai puțin: în loc să dețină biciclete, mai mulți oameni vor închiria biciclete de oraș

În ceea ce privește călătoriile pe distanțe mai lungi, mai mulți oameni vor călători cu trenuri acolo unde este posibil. Taxarea și prețul carbonului vor face zborurile mai scumpe. City-break-urile în Ibiza sau călătoriile de afaceri la o conferință nu vor mai fi atât de dese, notează afaceri.news.ro

Combustibilii fosili vor dispărea

Până în 2040, UE va fi în pragul decarbonizării întregului sistem energetic. Blocul comunitar va funcționa în principal pe surse regenerabile, susținute de energia nucleară. Sectorul transporturilor, cu o cerere continuă de petrol, va fi cel mai mare consumator de combustibili fosili.

Se vor observa un peisaj presărat cu mai multe turnuri de transmisie și mai multe cabluri. De asemenea, vor apărea  și mai multe turbine eoliene și panouri solare. Energia pe bază de cărbune va fi eliminată.

Ocuparea forței de muncă se va schimba pe măsură ce Europa va abandona sectoarele de carbon precum producția de motoare cu ardere, în timp ce locurile de muncă în renovarea clădirilor, fabricarea de tehnologii curate precum pompele de căldură și gestionarea resurselor sunt în plină expansiune.

Mii de europeni vor fi recalificați

Sute de mii de europeni, marea majoritate fiind bărbați, vor fi recalificați. Ocuparea forței de muncă se va schimba pe măsură ce Europa va abandona sectoarele de carbon

Emisiile industriale or scădea cu 85% între 2015 și 2040.

În Europa se va respira mai bine

Reducerile de emisii ale UE vor contribui la încetinirea schimbărilor climatice, dar planeta va continua să se încălzească. Verile vor fi mai calde, iernile vor fi mai blânde, iar vremea extremă va lovi mai tare și mai des, cu pagube de miliarde și multe vieți în fiecare an.

Dar, în 2040, europenii se vor bucura de un beneficiu tangibil din eforturile lor de a decarboniza și electriza: Ei vor respira mai ușor, precizează Politico

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare