sursa foto:  cunoastelumea.ro

Ce avere are de fapt Regele Mihai și câți bani încasează lunar de la stat

La 95 de ani, Regele Mihai are grave probleme de sănătate, însă stă foarte bine la capitolul finanțe. Acesta are o avere estimată la 58-60 milioane de euro, care consta in mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri, conform Capital.

De la statul român, el primește în fiecare lună o pensie de peste 1.000 de lei, plus indemnizația de fost sef de stat, care se ridcă la 6.000 de lei.  Pe lângă acestea, Administratia Prezidențială plăteș te fostilor sefi de stat cate un consilier si un secretar de cabinet.

Regele Mihai mai înacsează și o indemnizatie de membru al Academiei Romane, însă adevărata avere o face din chirii. Conform calculelor realizate de activenews.ro, acestea ar ajunge la circa 22.100 de euro pe luna. Cea mai mare suma provine de la Castelele Peles si Pelisor, inchiriate Muzeului Peles si Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro lunar. Pe acelasi domeniu functioneaza Vila Economat,  care aduce un venit de 2.500 de euro pe luna, conform aceleiasi surse.

Vezi și Complet neașteptat! Averea uriașă a unei cunoscute actrițe din România – nimeni nu s-ar fi gândit

Deși este clar un om bogat, datoriile la ANAF se ridicau anul trecut la 4 milioane de lei. Acestea au fost plătite și ulterior contestată în instanță de acocatul Casei Regale, potrivit stirilekanald.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare