sursa foto:  a1.ro

Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Dezvăluire Bugetul.ro. În plină criză declanșată pe fondul răspândirii coronavirusului, Guvernul PNL, prin ministrul Mediului, Costel Alexe, a pus în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de Ordin prin care se aprobă uciderea a 30.000 de căprioare, în perioada 15 aprilie 2020 – 14 aprilie 2021.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia Căprior (Capreolus capreolus) pentru perioada de vânătoare 15 aprilie 2020 – 14 aprilie 2021, se arată pe site-ul MMAP, într-un proiect de Ordin făcut public la 4 martie.

Conform proiectului de Ordin, publicat pe site-ul MMAP la câteva zile după confirmarea primului caz de coronavirus în România, peste 14.000 de căprioare care ar urma să fie împușcate de vânători, dacă documentul va fi aprobat, sunt femele și pui.

Se aprobă cotele de recoltă pentru specia căprior (Capreolus capreolus), pentru perioada 15 aprilie 2020 – 14 aprilie 2021, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”, se precizează la Art. 1 alin. (1) din proiectul de Ordin al ministrului Mediului.

Alineatul (2) din cadrul aceluiași articol scoate la iveală detaliile revoltătoare din Ordinul lui Costel Alexe.

Exemplarele de căprior cu vârsta sub 1 an denumite în continuare ”tineret” se recoltează în cadrul cotelor prevăzute în coloana 8 din anexa la prezentul ordin cu respectarea perioadei prevăzute pentru „mascul” și ”femelă” în anexa la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în documentul citat.

Astfel, conform Anexei vericate de Bugetul.ro, 14.225 de femele și tineret (n.r. – exemplare de căprior cu vârsta sub 1 an) ar urma să fie împușcate de vânători, între 15.04.2020 și 14.04.2021.

Atenție! Proiectul de Ordin al ministrului Alexe nu a fost încă adoptat.

Vezi și SURSE Ce medicamente li se administrează pacienților diagnosticați cu coronavirus, de la ‘Matei Balș’

EXCLUSIV Un profesor de la ASE, în carantintă la domiciliu, după ce s-a întors de la Roma! Reacția rectorului Nicolae Istudor

EXCLUSIV Alertă în Servicii! Fiul pensionarului MAI, infectat cu coronavirus, lucrează în SRI

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare