sursa foto:  digi24.ro

SURSE Ce medicamente li se administrează pacienților diagnosticați cu coronavirus, de la ‘Matei Balș’

Bugetul.ro a intrat în posesia unor informații referitoare la tratamentul pe care îl primesc pacienții internați din cauza coronaviruslui, la Institutul „Matei Balș”. Conform surselor Bugetul.ro, pacienții primesc antivirale, dar și un medicament care, de regulă, se folosește pentru artrita reumatoidă. Acest ultim medicament li se dă pentru a reduce inflamația plămânilor. ATENȚIE! Vitamina C nu ajută în acest caz, ba chiar poate agrava situația!

Conform surselor Bugetul.ro, pacienților internați la „Matei Balș”, cu coronavirus, li se administrează antivirale, iar mai nou aceștia primesc și un medicament folosit, în mod normal, pentru artrita reumatoidă.

Vezi și EXCLUSIV Alertă în Servicii! Fiul pensionarului MAI, infectat cu coronavirus, lucrează în SRI

Pacienții primesc antivirale. Iar acum li se administrează un cyclo-medicament, care se folosește, de fapt, pentru artrita reumatoidă, care reduce inflamația.

Plămânii se inflamează atât de tare, încât oamenii nu pot să mai respire și de aceea li se administrează acel medicament pentru artrită”, sunt informațiile intrate în posesia Bugetul.ro, pe surse de la „Matei Balș”.

Din cauza coronavirusului, plâmânul se inflamează în mod neobișnuit

Directorul Institului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit, la Antena 3, despre cum acționează coronavirusul și cum afectează plâmânul.

În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe. (…) Pentru a funcţiona avem nevoie ca toate organele să fie oxigenate la valori maximale, iar această oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plămânului. Plămânul este cel care permite accesul oxigenului în alveole (…) şi din păcate acest virus nu face altceva decât dezlipeşte pneumocitele, celulele care sunt specifice plămânului, de pe membrana bazală şi practic fără pneumocite nu se poate face acest transfer de gaze, practic omul se sufocă văzând cu ochii. Şi atunci în terapie intensivă noi intervenim cu un aparat de ventilaţie special, plus suport respirator de plămân artificial şi practic scoatem sângele din organismul pacientului, îl trecem prin nişte filtre şi pe urmă în reintroducem oxigenat, evident că aceste proceduri se fac cu nişte costuri care sunt uriaşe, dar reuşim să salvăm vieţi”, a declarat Streinu-Cercel, miercuri seară, la Antena 3.

Sursele Bugetul.ro spun că organismul reacționează foarte violent, pentru că acest virus îi este total necunoscut. Astfel, sistemul imunitar produce o inflamație mare.

De asta, virusul nu-i afectează atât de tare pe copii și nu au mari probleme, pentru că ei nu au încă sistemul imunitar complet dezvoltat. 

Atenție, Vitamina C nu vă ajută

Potrivit lui Streinu-Cercel, tratamentul cu Vitamina C nu este recomandat în această situație.

Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Sursele noastre spun că Vitamina C ridică sistemul imunitar, adică face organismul să reacționeze mult mai violent și de aceea nu este recomandată.

Vezi și EXCLUSIV Un profesor de la ASE, în carantintă la domiciliu, după ce s-a întors de la Roma! Reacția rectorului Nicolae Istudor

Până la această oră, au fost confirmate 47 de cazuri de coronavirus.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare