sursa foto:  hotnews.ro

Ceasul Apocalipsei setat la 90 de secunde! Războiul din Ucraina a creat precedentul

Pentru prima dată în istorie, Ceasul Apocalipsei, a fost setat de oamenii de ştiinţă la doar 90 de secunde de miezul nopţii, acesta fiind un calcul ştiinţific destinat să ilustreze practic riscurile existenţiale la nivel mondial.

 

 

Rachel Bronson, preşedintele şi directorul general al Bulletin of Atomic Scientist (Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din domeniul nuclear), a declarat că decizia de a muta ceasul şi mai aproape de momentul final faţă de poziţia de anul trecut, când era la 100 de secunde până la miezul nopţii, s-a datorat „în mare parte, deşi nu exclusiv, pericolelor tot mai mari aduse de războiul din Ucraina”.

Până acum, punctul cel mai riscant fusese poziţia anterioară, de 100 de secunde înainte de miezul nopţii, care a fost stabilită în ianuarie 2020, pentru a reflecta înrăutăţirea relaţiilor dintre marile puteri. Riscul a fost menţinut în acest punct şi în 2021 şi 2022.

În timpul Războiului Rece, care a oferit fundalul pentru stabilirea acestui ceas metaforic, Doomsday Clock ajunsese la două minute de miezul nopţii, în timpul testelor cu bombe cu hidrogen efectuate de SUA şi Uniunea Sovietică în 1953, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare