sursa foto:  facebook.com

Cele mai fericite! Mămicile din București sunt printre primele în lume

Bucureştiul se găseşte pe locul cinci în lume în rândul oraşelor care oferă cele mai multe zile de concediu maternal plătit, cu un total de 887 de zile „libere”.

Clasamentul este condus detaşat de capitala Finlandei, Helsinki, cu aproape 1.200 de zile, respectiv aproape patru ani, arată un raport al companiei germane Movinga, o platformă online specializată în relocări.

Bucureştiul se găseşte pe locul cinci în lume în rândul oraşelor care oferă cele mai multe zile de concediu maternal plătit, cu un total de 887 de zile „libere”. Clasamentul este condus detaşat de capitala Finlandei, Helsinki, cu aproape 1.200 de zile, respectiv aproape patru ani, arată un raport al companiei germane Movinga, o platformă online specializată în relocări.

Topul este completat la vârf de Talin (Estonia) şi Bratislava. Este interesant de remarcat că între primele zece oraşe se găsesc mai multe din Europa Centrală şi de Est, mai exact Praga, Sofia, Budapesta, Bratislava şi Bucureşti.

„Pragul” de intrare în top zece este de 707 zile de concediu maternal. La polul opus, se găsesc Zürich (Elveţia), Seul (Coreea de Sud), Buenos Aires (Argentina), precum şi mai multe oraşe din orientul mijlociu precum Dubai, Doha sau Kuweit. În cazul acestora, numărul zilelor nu sare de 100, „campioane” fiind oraşele din SUA unde nu se acordă astfel de concediu plătit.

„Este interesant de remarcat că există diferenţe semnificative între ţări şi oraşe când vine vorba de concediul maternal plătit. Un oraş poate oferi o infrastructură grozavă pentru o familie, precum servicii de educaţie, sănătate şi siguranţă, însă dacă sistemul nu le oferă părinţilor suficiente zile de concediu maternal (paternal) plătit pentru a le permite să stea cu copilul lor şi să vadă cum creşte, devine tot mai dificil pentru aceştia să jongleze cu viaţa de familie şi cu programul de la muncă”, spune Marta Blanco Amez, vicepreşedinte de marketing la Movinga. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului în România este de 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei, conform celor mai recente date, arată businessmagazin.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare