Cercetătorii sunt încrezători! Lupii mutanți de la Cernobîl ar putea fi folosiți împotriva cancerului

Lupii mutanţi care umblă pe străzile pustii din Cernobîl ar fi dezvoltat rezistență la cancer, ceea ce îi face pe cercetători încrezători că vor putea găsi leacul pentru cancer.

Potrivit Le Point lupii de la Cernobîl ar fi  dobândit un sistem imunitar dezvoltat rezistent la cancer , iar asta face ca oamenii de știință să fie încrezători că  vor descoperi în cele din urmă cum pot să lupte împotriva acestei boli la oameni.

Lupii au dezvoltat o mutație

Cercetătorii de la Universitatea Pinceton (SUA) anunță că au descoperit o mutație particulară interesantă la lupii ce rătăcesc în zona Cernobîlului. Aceste exemplare au dezvoltat o mutație, care îi ajută să lupte cu cancerul, potrivit The Telegraph.

Cercetătorii au monitorizat lupii timp de zece ani, iar în fina, au ajuns la concluzia că au un sistem imunitar rezistent la cancer.

Dacă oamenii au părăsit în totalitate zona, animalele continuă să trăiască aici, astfel că, lupii, sunt de vreo șapte ori mai numeroși comparativ cu regiunile învecinate.

Cum supraviețuiesc lupii radiaților

În 2014, Cara Love, biolog la laboratorul Shane Campbell-Staton, s-a deplasat cu echipa sa la Cernobîl pentru a întelege mai bine cum pot supraviețuirii lupii radiaților uriașe din zonă

Specialistul a procedat la prelevarea de eșantioane din sângele unor animale și le-a atașat coliere GPS pentru a obține informații ”în timp real” în legătură cu locul în care se află și cantitatea de radiații la care sunt expuse, se precizează într-un comunicat de presă.

Datele arată că lupii din această zonă supraviețuiesc unei expuneri la radiații de șase ori mai mare, comparativ cu limita recomandată omului, notează puterea.ro

”Lupii de la Cernobîl supraviețuiesc și prosperă în ciuda generațiilor de expuneri și de acumularea de particule radioactive în corpul lor”, explică Cara Love.

Ce se întâmpla atunci când lupii sunt expuși zilnic radiaților

În urma expunerii zilnice la radiații,  se observă dezvoltarea unui sistem imunitar similar celui al pacienților afectați de cancer și care supraviețuiesc cu ajutorul radioterapiei.

Care Love și echipa sa au identificat, totodată, ”porțiuni specifice ale genomului lupului care par să reziste la riscul crescut de cancer”.

O descoperire care indică faptul că, paradoxal, mutațiile care cresc riscul de cancer la om ar putea avea pentru unii un efect protector. De asemenea, este important că lupii luptă cu cancerul în același mod ca oamenii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare