sursa foto:  jurnalistii.ro

Cine este, de fapt, Nicolae Popa – omul care vrea să-i dea lovitura de grație Laurei Codruța Kovesi

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă în dosarul extrădării fostului director FNI, Nicolae Popa.

Concret, într-o perioadă în care vrea să ajungă șefă la Parchetul European, lui Kovesi i se impută că a implicat, în mod abuziv, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în aducerea în ţară din Indonezia a fostului director FNI.

De asemenea, Kovesi este suspectată că a primit 268.689,36 lei de la Sebastian Ghiţă, pentru a plăti avionul cu care a fost adus Nicolae Popa. Totodată, Laura Codruța Kovesi este acuzată că a minţit despre relaţia privată cu fostul deputat PSD.

Dar cine este, de fapt, Nicolae Popa?

Sursa foto: cotidianul.ro

În anul 1995 a luat fiinţă FNI, fondatorul fondului fiind Sorin Ovidiu Vântu prin compania SOV Invest. În anul 1999, Vântu mai pune bazele unui nou fond de investiții, Gelsor. Acesta din urmă va fi condus de Nicolae Popa, care a fost, o perioadă, și director executiv la SOV Invest

La scurt timp de la prăbuşirea Fondului Național de Investiții, în luna mai a anului 2000, Popa a plecat din ţară. Aproape doi ani mai târziu, autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Popa a fost arestat, de-abia, la 2 decembrie 2009, de către autorităţile judiciare indoneziene, şi adus în ţară din Indonezia la 22 aprilie 2011. În lipsa unui acord de extrădare între București și Jakarta, a fost necesară aplicarea unei proceduri speciale, pentru care a trebuit să-și dea acordul președintele Indoneziei. Popa a fost acuzat că în perioada în care a funcționat Fondul Național de Investiții (FNI) a păgubit peste 300.000 de investitori, conform newmoney.ro

În 2014, Nicolae Popa fost condamnat la zece ani și patru luni de închisoare.

În septembrie 2017, Popa a fost eliberat din închisoare, magistraţii luând această decizie în urma unei cereri a penitenciarului unde era încarcerat. Cei de la Penitenciarul Găești au constatat faptul că Nicolae Popa îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat condiționat și că nu mai reprezintă un pericol pentru ordinea publică, a informat, în 2017, România TV.

‘Toți cei care au participat la extrădarea mea ar trebui să răspundă’

Duminică, 17 februarie 2019, Nicolae Popa a afirmat, la Antena 3, că toți cei care au participat la extrădarea sa ar trebui să răspundă.

„Eu cred cu tărie că a venit timpul în care toate abuzurile şi atrocităţile comise de acest sistem toxic să înceteze şi reprezentanţii lui de frunte, cum este doamna Kovesi, pentru început, să plătească pentru toate fărădelegile din ultimii 12-14 ani. (…) Sincer, mă aştept şi la alte bucurii referitoare la alte personaje din acest dosar. Implicarea directă a lui Băsescu este o chestiune notorie deja.

Toţi cei care au participat atât la comisia rogatorie, care au fost în avionul cu care am fost extrădat, care au participat la «discuţiile informale» cu autorităţile indoneziene, eu cred că ar trebui să răspundă”, a declarat Nicolae Popa, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În replică, Traian Băsescu l-a ironizat pe Popa, pe o rețea de socializare.

„Nicolae Popa, „să mă ierţi” că am cerut să fii adus în ţară!
Nicolae Popa a ajuns să-şi arate fizicul la televiziunea puşcăriaşului Dan Voiculescu explicând că Preşedintele Băsescu este implicat în aducerea sa din Indonezia ca şi cum ar fi fost o mare vină. Nicolae Popa, ca să nu ai dubii nici tu şi nici susţinătorii tăi, îţi confirm că în 2009 eu am cerut instituţiilor să fii adus în ţară şi m-am implicat la cel mai înalt nivel pentru ca acest lucru să se întâmple.
Curentul mediatic susţinut de Antena 3 şi Abrahami, Chireaci şi alte personaje dubioase vorbitoare pe la toate televiziunile, este să-l jelească pe ticălosul care a înşelat peste 300.000 de români amărâţi furându-le banii şi, în acelaşi timp, să-i acuze mânioşi pe cei care l-au adus în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa şi pentru înfăptuirea justiţiei.
În rest, Domnule Nicolae Popa, s-auzim numai de bine.
PS – Dacă, repet, dacă Laura Codruţa Koveşi a apelat la finanţare de la Sebastian Ghiţă, a greşit”, a scris, pe Facebook, Traian Băsescu.

Vezi și Vești importante pentru românii care au lucrat între acești ani! Cât primesc în plus la pensie

EXCLUSIV Am aflat! Câți bani scoate Liviu Dragnea din buzunar, pentru a-i plăti Irinei Tănase spitalizarea

Atenție! Legea a trecut! Ce se va întâmpla cu ajutorul de deces în 2019

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare