sursa foto:  megadepozite.ro

Cine sunt milionarii din America care investesc în România. Complexul din apropiere de București va fi extins considerabil

Capacitatea de depozitare a complexului Mega Distribuition Outlet din Chiajna se mărește cu 50%. Una dintre noile hale va fi ocupată de către furnizorul polonez de medicamente Zdrovit.

Activi pe piața imobiliară și de energie, milionarii Chang Oh și Salah Turkmani, au acum în curs de construcție o hală cu o suprafață de aproape 9.000 de metri pătrați în cadrul Mega Distribution Outlet din Chiajna. Potrivit unor surse, în acest depozit urmează să își mute activitatea logistică furnizorul polonez de medicamente Zdrovit, care comercializează brandurile Gripovit și Bilomag, și care ocupă un spațiu mai mic într-o altă hală din portofoliul imobiliar al familiei Turkmani. Zdrovit este unul dintre cei mai mari producători de medicamente și suplimente alimentare sub formă de tablete efervescente din Europa.

Pe lângă această investiție, familia Turkmani pregătește actele necesare construirii unui nou depozit cu o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați tot în cadrul aceluiași parc logistic. Mega Distribution Outlet are o suprafață de depozitare existentă de 26.900 de metri pătrați și dispune de un teren de 15,7 hectare. Cele două noi spații vor crește suprafața complexului la peste 40.000 de metri pătrați.

Citește și: Fabrica de 400 de milioane de euro din România va fi construită cu sprijinul UE. Marcel Ciolacu a dezvăluit detaliile investiției

Cine este familia de milionari

Chang Oh Turkmani s-a născut în Coreea de Sud și vorbește 7 limbi, printre care și română. Este avocată, absolventă de drept a universității americane Georgetown, unde a și fost profesor timp de 16 ani. Are o experiență vastă în importul și exportul de mărfuri industriale, precum și în minerit, producție, construcții, comerț cu energie, transport maritim, energie regenerabilă și consiliere în investiții.

Compania sa și a soțului său de origine libaneză Salah Turkmani, The Mega Company, cu sediul în Washington, DC, se ocupă, în principal, de activități de import export de materii prime și bunuri minerale, inclusiv minereu de fier, cărbune, fosfat și ciment. Prin această companie gestionează 4 parcuri logistice în Chiajna, lângă București, cu o suprafață totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Chang Oh Turkmani a fost nominalizată de președinția SUA, în mandatul lui Donald Trump, ca membru în consiliul de administrație al Național Cancer Advisory Board, și este membru în consiliile unor organizații precum American Romanian Business Council și Alianța, prezidată de fostul ambasador SUA în România, Jim Rosapepe.

Vezi și: NATO construiește cea mai mare bază militară din Europa chiar în România! Proiectul va costa aproape 3 miliarde de euro!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare