sursa foto:  puterea.ro

Claudiu Năsui explică desființarea a zeci de locuri de muncă: ‘Aceste grupuri practic luau bani fără să facă ceva. Sunt oameni conectați politic sau altfel’

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a explicat de ce în ultimele zile a eliberat din funcție mai mulți administratori speciali pentru privatizare.

Ministrul afirmă că această funcție de amdinistrator special pentru privatizare nu ar trebui să existe și că a fost înființată în 2002 doar ca unii să încaseze salarii mari stând degeaba.

Claudiu Năsui, despre sinecuri și așa-zișii administratori speciali pentru privatizare

„Am început tăierea acestor sinecuri acum mai mult timp. Iată că acum am ajuns și la etapa aceasta. Tăiem, nu înlocuim! E vorba de categoria ”administratori speciali”, inventată printr-o lege din 2002, care lege voia să accelereze procesul de privatizare și să creeze acești administratori speciali pentru privatizare în cadrul companiilor de stat, care să pregătească aceste companii pentru privatizare. Din 2002 și până acum companiile nu sunt privatizate”, a declarat Claudiu Năsui.

Ministrul a precizat că acești administratori primeau salarii uriașe, deși companiile înregistrau datorii tot mai mari la bugetul de stat:

 „Au luat foarte mulți bani. Mai grav, sunt companii care merg din ce în ce mai prost și care au niște probleme economice foarte mari, datorii imense la bugetul de stat. Sistemul e același: creăm datorii, nu plătim contribuțiile angajaților, facem gaură la bugetul de stat, luăm bani prin aceste sinecuri, apoi venim la stat și spunem ”trebuie să ștergeți datoriile, că dacă le ștergeți avem un plan de restructurare și o să meargă mult mai bine”, statul le ștergea și le refăceau la loc și tot așa”.

Claudiu Năsui a mai susținut că într-o companie privată nu s-ar fi întâmplat niciodată așa ceva. La stat, însă, clasa politică a permis ca o asemenea nedreptate să se petreacă și încă ani în șir.

„Aici e vorba de niște grupuri de interese bune la a parazita, a căpușa. Aceste grupuri practic luau bani fără să facă ceva. Sunt oameni conectați politic sau altfel, care vor să își asigure venituri pe spatele contribuabilului. Asta au făcut din 2002 până acum. Sunt oameni care și-au văzut interesele proprii. E vorba și de o clasă politică care nu a văzut interesul cetățeanului, al contribuabilului”, a continuat Năsui.

Ministrul Economiei a mai spus că e nevoie de modificarea legislației, așa încât această categorie de sinecuri să dispară complet:

„Vrem și să schimbăm legislația, că ea permite lucrurile astea. Și Comisia Europeană ne-a spus să oprim lucrurile astea, că nu e normal, și clasa politică a ignorat. O sinecură nu trebuie înlocuită cu altceva, trebuie pur și simplu desființată. Nu trebuie să existe această funcție. Am inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii oameni. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român”, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Situație tensionată între liberali și USR PLUS. Un nume greu din PNL îl desființează pe Claudiu Năsui: ‘Auto-intitulata „noua clasă politică” înțelege superficial, spre o adaptare după ureche, reforma, dar și abordarea ei în economie’

Claudiu Năsui continuă să taie în ‘carne vie’: ‘Eliberăm din funcție alți administratori ”speciali” ‘

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare