sursa foto:  comisarul.ro

Claudiu Năsui, ieșire-fulger: ‘Proiectul de OUG pentru noul sistem de promovare a exporturilor este în transparență’

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, susține că ”Este un sistem de bun simț și simplu. 50% din cheltuielile pe care o firmă le angajează pentru a participa la târguri și misiuni economice internaționale se vor putea transforma în credit fiscal”. 

”Proiectul de OUG pentru noul sistem de promovare a exporturilor este în transparență (https://cutt.ly/DezbatereOUG). Tot aici puteți găsi și adresa de e-mail unde puteți trimite propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectul.
Este un sistem de bun simț și simplu. 50% din cheltuielile pe care o firmă le angajează pentru a participa la târguri și misiuni economice internaționale se vor putea transforma în credit fiscal. Adică dacă ai cheltuit 10.000 de lei, 5.000 lei îi scazi din impozitul datorat.
Soluția este astfel deschisă tuturor întreprinderilor care doresc să exporte. Ea se va aplica și marilor exportatori ai României care participă la aceste evenimente, dar și micilor exportatori care doresc să se promoveze pe noi piețe.
Nu va mai exista niciun fel de discriminare subiectivă, nici cerința de a face parte din asociația potrivită pentru a beneficia de susținere. Selecția firmelor și târgurilor nu o va face o comisie centrală, ci fiecare antreprenor va decide pentru sine dacă și unde să meargă pentru a-și promova produsele. Iar decizia o va lua cu răspundere, plătind din banii proprii.
Nu vor mai exista nici acele contracte dubioase cu statul câștigate mereu de aceleași firme.
Noul sistem va înlocui unul în care o „mare familie” alegea și târgurile, și firmele care se duc la ele. Apoi făcea contracte pe bani publici pentru servicii de intermediere cu o mână de firme. O mare parte din ele legate între ele, iar altele deținute de apropiați ai decidenților politici. Și, în final, raporta rezultate fabuloase de export în teorie, pentru că în realitate firmele abonate și favorizate au cifre de afaceri infime sau chiar zero.
Puteți afla mai multe despre acest robinet de bani publici din această conferință de presă (https://cutt.ly/SchemaPPE), iar toate detaliile le puteți găsi în nota de fundamentare. Închidem robinetul și punem bazele unui sistem echitabil, nediscriminatoriu și în care putem ajuta exporturile tuturor firmelor, nu doar a câtorva”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare