sursa foto:  https://www.wall-street.ro/

CNSAS, imagini inedite: Știai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a făcut o postare inedită pe Facebook, luni.

CNSAS le reamintește tinerilor din ziua de azi cum era pe vremea comunismului și că un un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate.

Mesajul CNSAS: „Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”

„Vara s-a sfârșit, Electric Castle, UNTOLD și cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet.

Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite? Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?

Astăzi vrem să-ți arătăm câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau.

Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”, este mesajul CNSAS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare